Ekonomija
ZAUZDAVANJE INFLACIJE KROZ PASIVIZACIJU OROČENIH SREDSTAVA

HPB nudi novi štedni proizvod uz kamatu od 3 %
Objavljeno 21. rujna, 2023.
Hrvatska poštanska banka (HPB) ponudit će od početka listopada građanima novi štedni proizvod kojim klijenti uz oročavanje minimalno 250 eura na rok od 12 mjeseci mogu ostvariti prinos od 3 posto, priopćeno je u srijedu iz te banke.

U priopćenju se navodi da HPB, nakon nedavnih razgovora s Ministarstvom financija i Vladom RH o učincima inflacije na građane nudi novi štedni proizvod - "HPB super štednju". Ugovaranjem te štednje klijenti mogu od 2. listopada oplemeniti svoja sredstva po kamatnim stopama koje se kreću od 2,80 posto na rok od 6 mjeseci, 2,90 posto na rok od 9 mjeseci ili 3,0 posto na rok od 12 mjeseci.

"Uvođenje ovakvog proizvoda pridonijet će zauzdavanju inflacije kroz pasivizaciju oročenih sredstava, a s druge strane omogućiti štedišama ostvarenje atraktivnog prinosa kojim se ublažavaju negativni efekti inflacije na vrijednost novca", navodi se u priopćenju HPB-a.

Prošloga je tjedna direktorica Hrvatske udruge banaka (HUB) Tamara Perko kazala da je na sastanku predstavnika banaka u Vladi bilo govora o mjerama koje bi olakšale život građana i podignule im kvalitetu života, među ostalim i o podizanju kamatnih stopa na štedne depozite. H
Možda ste propustili...

HRVATSKI PODUZETNICI LANI ZAPOŠLJAVALI 996.213 RADNIKA

S najvećom dobiti trgovina i prerađivačka industrija

U SAD-U TIJEKOM PRODUŽENOG VIKENDA

Veliki popusti potaknuli su internetsku prodaju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZABRANI NAJBOLJI MLADI POLJOPRIVREDNICI U EU-U

Predstavnik Hrvatske David Pejić imao zapažen nastup

2

U STUDENOM

Kineski izvoz blago porastao

3

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU

Rast zaliha gotovih proizvoda