Kultura
ZAGREB JAZZ FESTIVAL OVE JESENI

Koncerti domaćih i stranih glazbenika
Objavljeno 18. rujna, 2023.
U sklopu ovogodišnjeg Zagreb Jazz Festivala održat će se koncerti inozemnih i domaćih jazz-glazbenika od kojih se ističu Ida Nielsen i bend Funkbots, Cyrille Aimee Duo te Valerija Nikolovska Trio uz Davora Križića, a koncerti će se održavati na raznim zagrebačkim lokacijama. Domaći program održavat će se 30. rujna te 7. i 14. listopada, a strani programi 19., 21. i 24. listopada te 3., 17. i 20. studenoga.

Zahvaljujući inicijativi TZ grada Zagreba, nastupe domaćih glazbenika posjetitelji će moći slušati besplatno subotama u podne na ulicama u središtu grada Zagreba, a na repertoaru se nalaze Valerija Nikolovska Trio feat. Davor Križić, Filip Pavić Quartet te Pavle Miljenović Trio.

- Dovođenjem urbanog jazz-izričaja na otvorene prostore, omogućujemo dodatno povezivanje publike s glazbenicima, kreirajući autentični kulturni i turistički proizvod koji prezentira domaće i svjetske umjetnike, glazbu i zabavu u jedinstvenom formatu - rekla je direktorica TZ Zagreba, Martina Bienenfeld.

Od stranih glazbenika na programu se nalazi američka saksofonistica Lakecia Benjamin, čiji zvuk spaja jazz, funk, latin, R&B, hip-hop i soul, a koja će nasupiti u Maloj dvorani Lisinski zajedno s kvartetom. U zagrebački Peti Kupe dolazi danska bas-gitaristica, skladateljica i pjevačica Ida Nielsen, koja će nastupiti s bendom Funkbots, a čija se glazba opisuje kao "visokoenergetski funk show pun dobrih vibracija, čvrstog groova i suptilnih referenci na njezinog bivšeg poslodavca i učitelja". Prije njih će nastupiti hrvatski sekstet B‘s FUNsallation. U Kerempuhu će nastupiti Cyrille Aimee Duo, francuska jazz-pjevačica i autorica nominirana za Grammy, prepoznatljiva glasom i pristupom koji zasniva na spoju jazza, funka, šansone i flamenka, tradicije i elektronike. Kerempuh će ugostiti i The Baylor Project, supružnike Marcus i Jean Baylor čiji je glazbeni svjetonazor zasnivan na utjecajima jazza, gospela, bluesa i soula.

U Maloj dvorani Lisinski s kvartetom će se predstaviti jazz/rock pijanistica i klavijaturistica Rachel Z, a na istom mjestu te povodom kraja festivala nastupit će super grupa: Jacob Karlzon, Magnus Ostrom, Scott Colley, Benjamin Koppel koji će se publikom podijeliti strast prema spontanom muziciranju i istraživanju raznih mogućosti koje pruža jazz. Koncerti stranih glazbenika se naplaćuju. H
Možda ste propustili...

OSJEČKI ZBORNIK, RADIONICE, IZLOŽBE...

Međunarodni dan muzeja u Slavoniji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PANONSKI FESTIVAL KNJIGE

PFK: Od Potjeha preko NK Osijek do Gavrana

2

KNJIŽEVNA NAGRADA “ANTO GARDAŠ” DODIJELJENA U OSIJEKU

Pongrašić autor najboljeg romana za djecu i mladež

3

PREDSTAVLJANJE U HRVATSKOM DOMU

O memoarima Ive Tijardovića