Mozaik
IZLOŽBA TRIJU ORAHOVAČKIH AMATERSKIH SLIKARICA

Vesna Petričević, Radmila
Sokač i Anka Krmpotić
predstavile svoje radove
Objavljeno 14. rujna, 2023.

Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica organizirala je izložbu umjetničkih slika triju Orahovčanki: Vesne Petričević, Radmile Sokač i Anke Krmpotić. Izložbu je otvorila i predstavila Vesna Petričević naglasivši kako je umjetnicama iznimno drago što su dobile mogućnost pokazati ono čime se bave i što vole.- Prije svega moram zahvaliti svima onima koji su pridonijeli da se ova izložba ostvari. Cilj je ove izložbe sugrađanima se predstaviti na jedan drugi i drugačiji način, odnosno pokazati da se, osim što nas svi znaju kao majke, supruge i bake, u slobodno vrijeme bavimo kreativnim stvarima i u tome uživamo. Mi se bavimo raznim tehnikama u slikarstvu, kao i izradom raznih rukotvorina, također u raznim tehnikama. Hvala svim sugrađanima koji su došli u velikom broju podržati nas i pružiti nam podršku - rekla je Vesna Petričević.

Radmilu Sokač Orahovčani ponajbolje poznaju kao nastavnicu njemačkog jezika u orahovačkoj školi, a ona je u sebi otkrila i umjetničku dušu.

- Uživam baveći se slikarstvom i drago mi je što sam dobila priliku pokazati svoje radove sugrađanima te se nadam da im se svidjelo. Hvala i mojoj i Vesninoj mentorici Vedrani Filipović-Marinić što nas je uvela u ovaj predivan svijet, te nas počastila svojim dolaskom na našu izložbu - rekla je Sokač, a Anka Krmpotić dodala je kako također svima zahvaljuje na dolasku.

- Ovo nama puno znači, hvala svima, dobre kritike nazočnih daju nam još veći motiv za dalje - rekla je Krmpotić.

Vesnina i Radmilina mentorica, profesorica Vedrana Filipović Marinić, bila je ponosna na svoje dvije slikarice, ali i na Anku, koja im se pridružila.

- Iznimno mi je bilo zadovoljstvo biti dio ovog događaja. Sve pohvale autoricama izložbe, koje su izvrsno odabrale slike i rukotvorine iz pojedinih ciklusa svoga stvaralaštva i objedinile ih u osebujnu cjelinu. Sve tri autorice karakterizira i povezuje otvorenost za nove ideje, nove tehnike i nova učenja u području umjetnosti. Cilj ovakvih događaja je povezati, istaknuti te na jednom mjestu okupiti pojedince koji se svojim radom i kreativnošću ističu u svojoj sredini. Vjerujem da će ova vrijedna izložba biti poticaj i ostalim umjetnicima te kreativcima, ali i dragocjen primjer rada koji nas potiče na kritičko promišljanje. Imajmo na umu da je umjetnost nezaobilazan element svakog društva, te bi kao takva trebala biti dio svakog grada, dostupna svim građanima - rekla je Filipović Marinić.

- Za neke naše sugrađanke znao sam da se bave slikarstvom, ali me posebno ugodno iznenadila Radmila Sokač, za koju nisam znao da je odlična umjetnica. Čestitam svim autoricama, koje su doista velike umjetnice i hvala im što su svoje radove te ono čime se bave i što vole podijelile s nama. Grad Orahovica i ja osobno na raspolaganju smo im za sve što budu trebale - rekao je orahovački gradonačelnik Saša Rister. V.Grgurić
Možda ste propustili...

IZ GLAZBENE RADIONICE TIHOMIRA IVANETIĆA I ROCKOKA

Nova pjesma “I tko je kriv”

“SUPERCHARGED” STIŽE 11. LISTOPADA

The Offspring najavljuje album

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN U HOLU GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE

“Koncert pod zvijezdama”
učenika Glazbene škole J.
Runjanina u Vinkovcima

2

FILM JAKOVA SEDLARA

Molina na setu “260 Days”, stiže Assante

3

JURE BRKLJAČA PREDSTAVIO NOVI SINGL

"Umrit‘ u postole" napisao je Dujmić