Objavljeno 13. rujna, 2023.
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, s partnerima, u četvrtak i petak organizira 14. međunarodni znanstveno-stručni skup “Hranom do zdravlja”. Cilj je skupa, kao i svih dosadašnjih godina, okupiti eminentne stručnjake akademske zajednice i industrije, kao i sve druge kojima su u centru zanimanja hrana, utjecaj hrane na zdravlje te zdravi stilovi života. Otvorenje je u četvrtak u 9.15 u dvorani Aula Magna na FAZOS-u, Vladimira Preloga 1. Ove godine ukupno 455 autora iz 16 zemalja (Bosna i Hercegovina, Grčka, Hrvatska, Kazahstan, Mađarska, Poljska, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, SAD) kroz četiri plenarna, osam pozvanih, 14 usmenih i 101 postersko priopćenje, organiziranih u sekcije: Nutricionizam, Dijetetika i dijetoterapija, Funkcionalna hrana i dodaci prehrani, Zdravstvena sigurnost hrane, Analiza hrane, Proizvodnja zdravstveno sigurne i nutritivno vrijedne hrane i Zdravi stilovi života, obuhvatit će čitav niz tema i područja kroz svoja predavanja. Rad Skupa odvijat će se kroz plenarna i pozvana predavanja, usmena i posterska priopćenja, kao i sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata. Skup će pratiti i brojne druge aktivnosti, od predstavljanja opreme i uređaja do različitih društvenih događanja. M.Bu.