Regija
OBARAJU REKORDE POSJEĆENOSTI

Na bazenima u Baranji
bude i po 2000 kupača
Objavljeno 17. srpnja, 2023.
U Belom Manastiru i Kneževim Vinogradima ugostiteljska je ponuda bogata, voda i okoliš su čisti, tu su i razni sadržaji
BELI MANASTIR/ KNEŽEVI VINOGRADIJoš jedan toplinski val stigao je na istok Lijepe Naše.
Tijekom vikenda temperature su naveliko premašile 30 stupnjeva, a sudeći prema najavama meteorologa, ovoga nas tjedna očekuju prave tropske vrućine. Živa u termometru stići će i do oznake 38, uz tek blago ‘‘zahladnjenje‘‘, kada će se tijekom dana spustiti do 31. Mnogi Baranjci spas od takvih vrućina potražit će na dvama baranjskim bazenima, onima u Belom Manastiru i ‘‘starijem bratu‘‘ u Kneževim Vinogradima. Tako je bilo i protekloga vikenda, kada je oba rekreacijska kompleksa posjetilo nekoliko tisuća ljudi. Belomanastirskim gradskim bazenima upravlja Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira, čiji predsjednik, Ivan Zadravec, ističe kako u udarnim terminima na bazene dođe između 1500 i 2000 ljudi.

- Tako obično bude tijekom vikenda. Prve brojke pokazuju da je ove godine posjećenost čak i veća nego prošle godine - kaže Zadravec, naglašavajući kako na bazene dolaze ljudi iz raznih krajeva Slavonije i Baranje, pa čak i gosti izvan granica Osječko-baranjske županije (u što smo se i osobno uvjerili po registracijskim oznakama automobila), što je, tvrdi, dokaz da su prepoznali ljepotu cijelog kompleksa. O gostima se brine 25 zaposlenih, većinom studenata. Caffe bar Zemba, ‘‘istureni‘‘ objekt Galerije No1, i fast food Kod Mike kamenčići su u mozaiku ugostiteljske ponude. Posjetitelje, između ostaloga, čekaju ležaljke, paviljoni, tereni za minigolf i mininogomet, odbojku na pijesku, trampolin, napuhanac, tobogani, dječja radionica…, a odnedavno je organizirana i tombola. Najsretnije kupače, naime, svakodnevno očekuju proizvodi tamošnjih ugostitelja. Već je održana škola plivanja, a u sklopu Ljeta 2023. planirani su različiti sadržaji u suradnji s udrugom P.G.D.I., Društvom Naša djeca, Savjetom mladih…

Slično je u Kneževim Vinogradima.

- Na bazenima zna biti do 2000 ljudi. Ako nas vrijeme posluži, vjerujem da će biti srušen rekord - kaže voditelj Vanja Ćosić, podsjećajući kako su ‘‘suljoški‘‘ bazeni omiljeno izletište brojnih Baranjaca i Slavonaca, najviše Osječana. I tamo je 20-ak zaposlenih osoba koji se brinu o brojnim gostima. Tradicionalno bogata ugostiteljska ponuda (jela po narudžbi, fast food, hladno piće) u restoranu Panon te uredan i čist okoliš samo su neki od aduta SRC-a Bazeni u Kneževim Vinogradima. U planu je niz zabavnih događanja, počevši od noćnog kupanja, raznih partyja, glazbenih večeri i slično.

Podsjetimo, prošle je godine u nepuna tri mjeseca bazene u Belom Manastiru i Kneževim Vinogradima posjetilo 70-ak tisuća kupača. Do konkretne brojke teško je doći budući da se na oba mjesta prodaju sezonske ulaznice, Grad Beli Manastir i općina Kneževi Vinogradi donirali su sezonske ulaznice osnovnoškolcima s područja grada i općine, djeca do 7 godina mogu ući besplatno, a neki do bazena svrate samo na "čašicu razgovora‘‘.

Ivica Getto
Isplatila se ulaganja proteklih godina
Podsjetimo, u belomanastirske je bazene uloženo više od 16 milijuna kuna (Intervencijski plan, Osječko-baranjska županija, gradski proračun…), a kada se sve skupa zbroji i oduzme, ulaganja su se isplatila, čemu su najbolji pokazatelj povratne informacije posjetitelja. Renovirani bazeni vrata su otvorili pretprošle godine.

Kompleks u Kneževi Vinogardima između dviju sezona kozmetički je uređen, a proteklih pet godina ulaganja su bila pozamašna - nova školjka, dječji bazen, tobogan, filtar-stanica, rekonstrukcija restorana Panon, nove staklena dvorana...

Možda ste propustili...

ŠTO JE BILO DALEKO, POSTAJE SVE BLIŽE

Prva lopta zakotrljala se na novom stadionu

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Na Državnoj smotri i tri slatinska projekta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

2

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše

3

PRVI FESTIVAL KULENA

Najbolji kulen imao je Stanko Josipović