Kultura
FESTIVAL PREDSTAVA ZA DJECU MALI BOK

Na programu i predstave iz Vinkovaca i Osijeka
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
Festival predstava za djecu Mali BOK nakon trogodišnje pauze vraća se u Bjelovar sa šest predstava za djecu i mlade od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, a održat će se od 29. ožujka do 4. travnja, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u Domu kulture.

- Ove je godine naglasak na prijateljstvu, toleranciji, zabavi i odrastanju. Željela sam da djecu nakon traumatičnog razdoblja nedruženja za vrijeme korone vratimo u njihovo veselo djetinjstvo - istaknula je selektorica Irena Rašo.

Umjetnički direktor BOK festivala Goran Navojec također je izrazio zadovoljstvo što se vratio Mali BOK, a najavio je i "veliki" BOK festival.

- Ove godine slavimo 20. obljetnicu BOK festivala. Počinjemo s onim što mi kolokvijalno zovemo Malim BOK-om i jako smo ponosni na njega. Mislim da nijedan festival nema objedinjen program za predškolsku i školsku djecu i to je doista velika stvar. Što se tiče velikog BOK-a, počet će 28. travnja - kazao je Navojec.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić dotaknuo se edukativne note Malog BOK-a.

- Iznimno mi je drago što imamo BOK za najmlađe jer on, između ostalog, educira najmlađe kako se ponašati u kazalištu i kako uživati u predstavama. Grad Bjelovar je za Mali BOK izdvojio pet tisuća eura. Nije to velika svota, ali je sasvim dostatna da naša najmlađa publika može uživati u kvalitetnim predstavama - rekao je Brajdić.

Sve predstave održat će se u Domu kulture, a festival 29. ožujka otvara predstava zagrebačkog Boom!teatra "Ne može". Na repertoaru su i "Tajni vrt" Umjetničke organizacije Shooma, "Vuka se ne bojim ja" čakovačke Kazališne družine Pinklec, "Šuma Striborova" Bjelovarskog kazališta, "Rock‘n‘roll bajka" u koprodukciji osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić. Mali BOK završava 4. travnja predstavom "Tri medvjeda i gitara" osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana