Osijek
VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE BILJE: LANI DVD-OVI UGASILI 29 POŽARA

S velikog požara ravno na skupštinu
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
Gotovo je nevjerojatno kako se neke stvari poklope, naime, u utorak, nakon uspješno odrađenog gašenja požara u rubom dijelu Kopačkog rita, održana je navečer redovna izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice općine Bilje. Skupštinu je otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice općine Bilje Dragutin Bilandžić, pa su podnesena izvješća o aktivnostima društva te o materijalnom i financijskom poslovanju Zajednice.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Franjo Pimpi naglasio je da su vatrogasci iz biljskih naselja, u odnosu na 2021. godinu protekle 2022. godine bili aktivniji u intervencijama i broju požara. "Ukupno je evidentirano 29 požara, najviše na otvorenom, šumskom prostoru - 16, požara u kući bilo je osam, gasilo se tri pomoćne prostorije i gospodarska objekta te se interveniralo na dva požara na vozilu i radnom stroju. Odradili smo i sedam tehničkih intervencija - pranje ceste, ispumpavanje podruma - izvijestio je Pimpi. Na požarnim i tehničkim intervencijama sudjelovalo je 239 vatrogasaca te su odrađena 1083 sata.

Skupštini su nazočili ​i zahvalili vatrogascima na onome što čine kako bi se živjelo sigurnije i pomoglo u ekscesnim situacijama: načelnik Općine Bilje Željko Cickaj, županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec, zapovjednik JVP-a Osijek ​Goran Ivković ​, ravnatelj Javne ustanove ​Park prirode Kopački rit Ivo Bašić te predstavnici ostalih vatrogasnih zajednica s područja Osječko-baranjske županije. D.Pejić
Možda ste propustili...

RADIONICE VALENTINE POP, VLASNICE BRENDA MOSS ART

Inspirirani vinom, u biljnom okruženju

GODIŠNJA PRODUKCIJA PLESNE IGRAONICE POČETNICE

Plesnim koracima ispričali priču o pravom prijateljstvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

”VATRENO KRŠTENJE” MLADE OSJEČKE LIJEČNICE

Bebica se rodila u kući, a porod je trajao par minuta

2

ZAVRŠNI SLOJ SE OSUŠIO

Radovi su gotovi, most za pješake konačno otvoren

3

KOMARCI NAJUPORNIJI U SARVAŠU I JUGU II

Grad uzvraća dimnim zidom