Crna kronika
ZBOG NESREĆE KOD BUDIMACA U STUDENOME 2022.

Istraživanje zbog pogibije djeteta
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, četiri mjeseca nakon tragedije koja se dogodila u blizini Budimaca, donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 38-godišnjeg vozača automobila. U toj nesreći poginulo je četverogodišnje dijete, dok su 38-godišnjak, kao i 34-godišnja suputnica bili teško ozlijeđeni. Odvjetništvo sumnjiči 38-godišnjaka da je 18. studenoga prošle godine, oko 19 sati, vozio automobil iz smjera Podgorača prema Budimcima. Naknadnim alkotestom, koji je obavljen u Kliničkom bolničkom centru Osijek, pokazalo se da 38-godišnjak nije smio voziti, jer je u krvi imao 1,30 promila alkohola. Zbog toga nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je time, nažalost, ugrozio druge sudionike u prometu, u konkretnom slučaju, kako doznajemo, svoju obitelj.

Kobne večeri, zbog alkoholiziranosti i slabije vidljivosti, 38-godišnjak nije prilagodio brzinu vožnje osobinama ceste. Dolaskom do lijevog zavoja izgubio je kontrolu nad upravljačem automobila. Vozilo je potom desnim kotačima zahvatilo južnu bankinu s koje se vratio na kolnik i u zanošenju sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika, a potom na zelenu površinu koja dijeli dva odvodna kanala. Zbog inercije došlo je do višestrukog prevrtanja automobila, a sve tri osobe (dijete, vozač i suputnica) ispali su iz vozila. Nažalost, na dijete je, prilikom prevrtanja, pao automobil, pa je ono zadobilo teške ozljede zbog kojih je preminulo na mjestu nesreće. Vozač je u toj nesreći bio teško ozlijeđen, dok je njegova suputnica u KBC-u Osijek prevezena u izuzetno teškom stanju, ozljede su bile opasne za život. Žena je zadobila prijelom torakalne kralježnice i prsne kosti te višestruke prijelome rebara. Za nju je uslijedilo višemjesečno liječenje. Alkotestiranje vozača obavljeno je u bolnici, jer je nakon nesreće bio prioritet da se ozlijeđenim ljudima pomogne i da što prije stignu u KBC Osijek.

Ako dođe do podizanja optužnice i pokretanja sudskog postupka, 38-godišnjaku, ako bude proglašen krivim, prijeti i zatvorska kazna. M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike