Crna kronika
"SVE ĆU VAS POUBIJATI NA SPAVANJU"

Bivšu suprugu zvao 6138 puta, poslao joj 11.059 SMS-ova, prijetio smrću...
Objavljeno 16. veljače, 2023.

Protiv 42-godišnjeg Slavonca podignuta je optužnica zbog nametljivog ponašanja i prijetnji supruzi. Optužnicom ga se tereti da je u razdoblju od 28. siječnja do 26. listopada 2022. godine, da bi ostvario ponovnu intimnu vezu i zajednički suživot, sa svog mobitela bivšoj uputio 6138 neželjenih poziva i poslao 11.059 SMS-ova. U porukama bivšoj supruzi izjavljuje ljubav, poziva je da mu se vrati i da žive zajedno s djecom kao obitelj, vrijeđa ju, psuje, govori da ne vodi brigu o djeci...Optužnicom ga se tereti i da je svakodnevno obilazio njezino radno mjesto i promatrao s kim se druži i razgovara, slijedio je automobilom kada bi odlazila s posla te sa viših građevina dalekozorom promatrao dvorište kuće u kojoj živi. Svim navedenim ustrajno je i kroz dulje vrijeme pratio i uhodio drugu osobu i s njom nastojao uspostaviti neželjeni kontakt te time kod nje izazvao tjeskobu i strah za njezinu sigurnost, a nametljivo ponašanje počinjeno je prema bliskoj osobi.

Drugom točkom optužnice 42-godišnjak se tereti da je 4. rujna 2022., između 5.32 sata i 6.06 sati, u jednom slavonskom gradu, da bi uplašio bivšu suprugu, sa svog mobitela nazvao maloljetnu kći. Slavonac je, revoltiran što mu se bivša nije htjela javiti, rekao: "Sve ću vas poubijati na spavanju". Riječi prijetnji prenesene su majci. U tom slučaju bliskim osobama prijetio je smrću. Odvjetništvo traži od nadležnog suda da ga se za svako kazneno djelo osudi na po godinu dana zatvora te da mu izrekne jedinstvenu kaznu u trajanju od dvije godine.

Ispitan u policiji, Slavonac je naveo da ne prati nikoga, a da je poruke poslao sin, s obzirom na to da je mobitel zajednički. Zove bivšu suprugu samo radi djece, a dolazila je kod njega posuđivati novac. Zvao ju je kako bi mu vratila novac, dolazi mu u kuću, djeca su mu govorila da je nazove, a ako prođe autom kroz mjesto ne znači da je prati, isto kao što ne znači kada prepozna auto u prolazu kroz drugo mjesto. Svaka poruka je bila radi djece. On radi posla mora proći tom cestom gdje ona radi. Nije prijetio preko poziva, nije uopće zvao, nazvao bi bvišu da je to želio, a svom djetetu to ne bi htio reći. Sve je to laž da bi mu se naštetilo.

Žrtva je istražiteljima potvrdila da je bivši suprug radio sve što je u optužnici navedeno, a boji ga se jer joj je više puta rekao da ako zbog nje završi u zatvoru, da će se on iz zatvora vratiti, a da će ona tek vidjeti što će joj se dogoditi. Potvrdila je da su u braku bili do lipnja 2021. te je protiv njega podnosila nekoliko kaznenih prijava, nakon kojih je pravomoćno presuđen.

Odvjetništvo smatra da se nametljivo ponašanje 42-godišnjaka ogleda i u tome što se radi o vremenskom razdoblju od deset mjeseci i izrazito izraženoj upornosti, što se ogleda u enormnom broju upućenih SMS-ova i telefonskih poziva koji su nedvojbeno za oštećenicu bili neželjeni. Činjenicu da je okrivljenik svakodnevno slijedi, promatra, sve je to kod nje izazvalo određene posljedice za zdravlje i psihu, imajući u vidu i prethodne kaznene postupke koji su se vodili. S obzirom na to da je višestruki opći i specijalni povratnik, da se radi o kaznenim djelima počinjenim na štetu iste žene, predloženo je da mu sud izrekne kaznu zatvora. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike