Sport
DJECA I UČITELJI U ŠKOLU DOŠLI S KOCKASTIM OBILJEŽJIMA

Nogometni dan u Čepinu: Kockice, podrška i ponos zbog Borne
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
Učenici i djelatnici OŠ Vladimira Nazora u Čepinu poslali poruku podrške Vatrenima i svom bivšem učeniku Borni Barišiću

Prije negoli su Vatreni odigrali prvu utakmicu u Kataru, nastala je burna rasprava zato što je ministar obrazovanja Radovan Fuchs kazao da će učenici u školama moći gledati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u, s tim da će sate potrošene na gledanje utakmica morati nadoknaditi. Neki učitelji, profesori i ravnatelji bili su za, jer su znali da ako ne budu dopustili gledanje utakmica bit će bježanja sa satova, drugi su, pak, bili protiv, jer za njih nogomet nije ništa negoli guranje lopte na terenu, a Vatreni nisu neko blago kojemu je mjesto u školama.U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Čepinu nemaju takav problem. Jednosmjenska su škola, pa učenici gledaju utakmice popodne, a ona prva s Marokom prepuštena je volji nastavnika, pa su oni odlučivali hoće li dopustiti djeci gledanje Modrića i društva, ili će se sati normalno održati.

 

 

Ravnatelj Ilija Pavić svjestan je kakvu popularnost naši nogometaši uživaju, zna što je kult reprezentacije te da su ovakvi događaji, kao SP u prijepodnevnim satima, ipak izniman događaj. Čepinčani su otišli i korak dalje, pa su u srijedu imali “nogometni dan”, djeca i učitelji u školu su došli s kockastim obilježjima, tijekom odmora su se puštale navijačke pjesme i napravljen je program kako bi se poslala poruka podrške hrvatskim reprezentativcima uoči četvrtfinalnog dvoboja s Brazilom, posebice Borni Barišiću, bivšem učeniku i velikom prijatelju OŠ Vladimira Nazora.

- Vrijeme je nogometnog ludila, a dio toga jesu i naša djeca. Naši učenici imaju dodatni razlog biti ponosni, jer je u njihovim klupama, ne jako davno, sjedio je i hrvatski reprezentativac Borna Barišić. On našoj djeci nije poznat samo po čuvenju, ili s TV ekrana i ostalih zaslona, nego i kao prijatelj škole. Kada dođe svojoj kući u Čepin rado se javlja bivšim nastavnicima i komunicira s djecom iz škole i iz susjedstva. Borna je u svojoj bivšoj školi jednom prilikom odmjerio nogometne snage s učenicima, a na pozive da se uključi u život škole rado se odaziva. Tako je prije dvije godine na videokonferenciji razgovarao s učenicima osmih razreda o njihovoj budućnosti i udijelio im nekoliko važnih savjeta, recimo: Kad padneš i bude ti teško, a svi su protiv tebe, ustani, bori se, i idi dalje!, ili: Ako radite više od ostalih, uvijek učite i date sve od sebe, nebo je granica. Zapravo, za vas tada nema granica.

Odlučili smo poslati poruku podrške Borni i hrvatskim reprezentativcima, pa su se u našoj školskoj dvorani u srijedu zavijorile zastave, pod odmorom su se slušale navijačke pjesme, a djeca i učitelji, odjeveni u crveno-bijele kockice i s navijačkim rekvizitima, zaželjeli su Borni i našim nogometašima mnogo uspjeha u susretu s Brazilom, poručili su iz čepinske OŠ Vladimira Nazora.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

UKRAJINSKI PREDSJEDNIK VOLODIMIR ZELENSKIJ

Zabranite im nastup u Parizu

ŽNK OSIJEK POJAČAN U NASTAVKU PRVENSTVA

Iz Živinica u Donji grad stigla Nikolina Vujadin

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BABY BOOM U GRADSKOM VRTU

Trojica nogometaša Osijeka nedavno postali očevi

2

MLADI IGRAČ BIJELO-PLAVIH U RIMU ČEKA POTPIS UGOVORA S ROMOM

Potpis danas ili sutra. Sergej Levak čeka “blagoslov” Talijanskog nogometnog saveza

3

OD LINČA DO LOVORIKA U DVA TJEDNA

Hoće li se Danci sad ispričati najboljim sucima na svijetu?