Regija
BLAGDAN SVETOG NIKOLE

Omiljeni biskup posjetio
djecu u Sopju, Čađavici,
Voćinu i Novoj Bukovici
Objavljeno 7. prosinca, 2022.

Osim što je posjetio dječje vrtiće i župne crkve u Slatini, sveti Nikola nije zaboravio ni mališane na u općinama na slatinskom području.


U velikoj dvorani Općine Sopje omiljenog biskupa s košarom punom poklona dočekala su sva djeca, njihovi roditelji, bake i djedovi, i gotovo svi mještani općine Sopje, a s njima je bio općinski načelnik Berislav Androš. Za sve njih program su pripremili učenici područnih škola s područja općine, iz Vaške, Josipova, Novaka i Sopja, i polaznici Dječjeg vrtića Bambi u Sopju.
– Drago mi je da nakon dvije godine stanke zbog pandemije ponovno imamo ovakvu priredbu i prepunu dvoranu povodom blagdana svetog Nikole. – rekao je načelnik Androš. Nakon priredbe i podjele paketa, Općina Sopje za sve je prisutne u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina organizirala projekciju dječjeg filma. 

U Čađavici sveti Nikola družio se s mališanima vrtićke dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole u mjesnom domu. – I ove godine Općina Čađavica u suradnji s Osnovnom školom „Davorin Trstenjak“ i Dječjim vrtićem Lipa organizirala je podjelu poklona za svu djecu vrtićke dobi i djece do 4. razreda osnovne škole, što nam je već postala tradicija. – rekao je načelnik Općine Čađavice Mirko Rončević.

Sveti Nikola posjetio je i mališane u Dječjem vrtiću Jelenko u Voćinu i Ćeralijama. Njihovu poslušnost i dobrotu nagradio je punom vrećom darova, a oni su mu zahvalili pjesmama, recitacijama i čestitkama za imendan.

U Novoj Bukovici svetog Nikolu dočekali su članovi Kulturno-umjetničkog društva Lipa, a on je progodne poklone podijelio najmlađim članovima društva – Lipicama. I novobukovačka djeca zahvalila su za dobivene poklone pjesmom i plesom. Petar Žarković

Možda ste propustili...

U DJEČJEM VRTIĆU "PINOKIO"

Postavljene su hranilice za ptice

"PROCVJETAT" ĆE TVRĐAVA

15. Florafest bit će 6. i 7. svibnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana