Regija
PROGLAŠEN VOLONTER GODINE, URUČENA PRIZNANJA ZA ANGAŽMAN

Najvolonterka Izabela Agh, priznanja Jeleni Momčilović, Heleni Ivičin i Kseniji Dimić
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
BELI MANASTIROazin volonterski centar, u povodu Međunarodnog dana volontera, sedmi je put organizirao dodjelu nagrade za volontera godine i priznanja za volonterski angažman na području Baranje.Vesna Nedić, voditeljica projekta "Volontiraj i ti", i Ana Jeličić, voditeljica Oazina volonterskog centra, podsjetile su kako je uoči dodjele nagrada i priznanja raspisan svojevrsni natječaj, na koji su se sa svojim nominacijama mogle javiti sve baranjske udruge, ustanove, institucije... Ove je godine za volonterku godine izabrana Izabela Agh, predsjednica MKU-a Pelmonostor. Priznanja za volonterski angažman u 2022. godini dobile su Jelena Momčilović, članica DVD-a Beli Manastir, Helena Ivičin, vjeroučiteljica OŠ dr. Franje Tuđmana, i Ksenija Dimić, članica belomanastirske Udruge Alerga. Kako je rečeno, Izabelu Agh nominirala je matična udruga, a nominaciju je podržala i Matica umirovljenika, u kojoj je također aktivna.

"Izabela je svojim vrijednim i angažmanom zajednici dala više od 700 volonterskih sati u kojima je svojim kreativnim i organizacijskim vještinama, kroz razna događaje, radila na promoviranju tolerancije, suživota, očuvanju kulturnih vrijednosti mađarske zajednice, međunarodnoj suradnji i još mnogo toga", obrazloženo je. DVD Beli Manastir za priznanje za volonterski rad nominirao je Jelenu Momčilović, naglasivši kako je njezin nesebični rad i trud u DVD-u nemjerljiv u satima jer sudjeluje u gotovo svim tehničkim i požarnim intervencijama, kao i u raznim akcijama te domaćim i međunarodnim manifestacijama. Podsjetili su kako je dobitnica brojnih nagrada, plaketa i priznanja. Helenu Ivičin pak nominirala je OŠ dr. Franje Tuđmana, uz potporu udruge Prijatelji svetog Martina.

"Za ovu samozatajnu osobu predlagatelji imaju samo lijepe riječi, što pridonosi kvaliteti rada s osnovnoškolcima u izvanškolskim aktivnostima, poput poticanja djece na volontiranje kroz razne akcije, sajmove i slično, gdje promiče društvene i humanističke vrijednosti", "opisana" je Helena, uz dodatak kako aktivno sudjeluje i u Župi Beli Manastir, gdje promiče humanitarni i volonterski rad.

Prilikom dodjele priznanja Kseniji Dimić, koju je nominirala matična Udruga Alegra, istaknuto je kako je osoba neprocjenjivih vrijednosti i kvalitete. “Ksenija je solidarna, kreativna, požrtvovna, komunikativna i organizirana u svom radu. Kažu da je pomagač, pokretač i nositelj pozitivnih promjena u njihovoj udruzi. Svoje slobodno vrijeme posvetila je aktivnom i nesebičnom promicanju ciljeva i zadataka svoje udruge, gdje se ističe u radu s djecom i mladima, ali i u organiziranju raznih akcija”, obrazloženo je. Ivica Getto
Tijekom 2022. godine u 22 Oazine aktivnosti uključen je bio 61 volonter. Odradili su više od 400 sati

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana