Regija
SAMOHRANA MAJKA S TROJE DJECE DOBIVA NOVI DOM

Obitelji Filaković potrebna pomoć da uredi dom, od posuđa do posteljine
Objavljeno 22. rujna, 2022.
VELIKO POLJE - U Velikom Polju, kraj Virovitice, novi će dom dobiti Szilvia Filaković i njezino troje malodobne djece, navode iz Zaklade "Učim živjeti s Bogom" iz Dugog Sela.

Samohrana majka sa svojom djecom trenutačno živi kao podstanarka u ruševnoj kućici, pojašnjavaju. Život te obitelji obilježen je tragedijama, no njezini članovi vjeruju da je najgore iza njih. Prije nekoliko godina otac djece utopio se u obližnjem jezeru, a iza majke je borba s tumorom bubrega. Obitelj se nada da joj je novi dom prekretnica u životu.

U njihovu selu pronađena je kuća koja odgovara skromnim potrebama obitelji Filaković. Kuću im je za 50.340 kuna kupila Zaklada "Učim živjeti s Bogom", a sada ju je potrebno obnoviti i opremiti namještajem. Dio građevnog materijala za uređenje kuće prikupljen je donacijama, no za završetak adaptacije i uređenja kuće potrebno je još ­­45.000 kuna. Taj se novac prikuplja u sklopu projekta "Udružimo srca da imaju dom", koji je Zaklada pokrenula u travnju ove godine.

- Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji nam pomažu da stanemo na noge. Iza nas je izuzetno teško razdoblje života, a pomoć koja nam sada stiže od posve nepoznatih ljudi meni i mojoj djeci vraća vjeru u sretnu budućnost - kazala je Szilvia Filaković.

Unatoč neimaštini koja ih okružuje, ona i njezina djeca rade na promjeni situacije u kojoj su se našli. Osnovnoškolka te njezini brat i sestra srednjoškolci marljivo uče, a kod kuće rade sve što mogu kako bi pomogli majci narušena zdravlja. Kuhaju, spremaju, brinu se o domaćim životinjama i kućnim ljubimcima, a trenutačno najviše posla imaju oko pripreme drva za ogrjev.

- Nadamo se da će obitelj Filaković Božić dočekati u novom domu. S obitelji smo u kontaktu od proljeća. Sami su očistili okoliš nove kuće i pomažu u radovima na njoj. Nažalost, budući da je riječ o staroj podravskoj kući, za dio radova moramo angažirati majstore. Za te radove, među kojima su oni električara i vodoinstalatera, i za namještaj sredstva prikupljamo humanitarnim projektom. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti zahvaljujući dobrim ljudima i uz Božju pomoć - rekao je Željko Bešlić, upravitelj Zaklade "Učim živjeti s Bogom".

Kraj nove kuće obitelji Filaković nalaze se veliko dvorište, prostorije za smještaj životinja i vrt. Sve će to obitelj s vremenom moći staviti u funkciju, no polazna joj je točka za bolji život novi dom.

Projekt "Udružimo srca da imaju dom" organiziran je na platformi za skupno financiranje Croinvest, o čemu se više može saznati na adresi https://croinvest.eu/kampanja/udruzimo-srca-da-imaju-dom/.

Tajnici Zaklade Mirjani Iličić mogu se javiti svi koji su spremni pomoći i donirati stvari za uređenje doma obitelji Filaković – od posuđa do posteljine. Za dodatne informacije o načinu na koji mogu pomoći zainteresirani se građani mogu obratiti na e-mail adresu cedior.org@gmail.com ili na broj mobitela +385 (0)98 611 467 odnosno +385 (0)95 871 6069. D.S.R.
­­45

tisuća kuna potrebno je još za završetak adaptacije i uređenja kuće

Možda ste propustili...

ĐAKOVO U GOSPODARSTVO UBRIZGAVA 2,6 MILIJUNA

Za potpore Grada 362 prijave

OBILJEŽENA 12. OBLJETNICA SMRTI MLADOG ŽUPANJCA

In memoriam Miroslav Tunjić - Živim život bez nasilja“

Najčitanije iz rubrike