Osijek
SKUP NA FFOS-U

Stereotipi o američkoj pop-kulturi
Objavljeno 8. rujna, 2022.
Na Filozofskom će se fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku od 9. do 10. rujna održati znanstveni skup Breaking Stereotypes in American Popular Culture.

Riječ je o jubilarnoj, desetoj godišnjoj znanstvenoj radionici Hrvatskog udruženja za američke studije (HUAmS), koja se održava u suradnji s Centrom za popularnu kulturu te Centrom za sjevernoameričke studije Filozofskog fakulteta Osijek. Na skupu će sudjelovati tridesetak mladih i iskusnih znanstvenika iz Europe i Sjedinjenih Američkih Država, koji se u znanstvenom radu bave pitanjima američke književnosti, filma, glazbe i općenito popularne kulture. Osim što će široj zajednici predstaviti najnovije rezultate znanstveno-istraživačkog rada u području američkih studija i popularne kulture, taj međunarodni skup ujedno promovira znanstveno-istraživačku djelatnost Centra za popularnu kulturu te Centra za sjevernoameričke studije Filozofskog fakulteta u Osijeku, kao i uspješnu suradnju Centara s HUAmS-om.

U nekoliko godina od svog osnutka, Centar za popularnu kulturu i Centar za sjevernoameričke studije uspjeli su kroz članstvo u centrima povezati niz znanstvenika iz Hrvatske i svijeta, što je rezultiralo različitim oblicima suradnje, pa tako i navedenim skupom.

Plenarno predavanje održat će profesorica Kamilla Elliott (na fotografiji) sa Sveučilišta u Lancasteru (Ujedinjeno Kraljevstvo). Profesorica Elliott na Filozofskom fakultetu Osijek već je gostovala 2017. godine, kada je u organizaciji Odsjeka za engleski jezik i književnost održana prva međunarodna konferencija o adaptacijskim studijima u Hrvatskoj.

Tijekom skupa održat će se i izborna skupština HUAmS-a.

Program skupa dostupan je na poveznici: https://www.ffos.unios.hr/centar-za-popularnu-kulturu/znanstveni-skupovi-conferences/ M. Keglević
Možda ste propustili...

OD RASKRIŽJA S KOZJAČKOM I PRENJSKOM

Zbog radova u Kolodvorskoj ulici nova trasa busa

NA POTEZU OD PRENJSKE DO KOZJAČKE

Vodovodni radovi u Kolodvorskoj ulici

Najčitanije iz rubrike