Osijek
SKUP ZA ODGOJITELJE IZ PET ŽUPANIJA

Prevencija rizika od socijalne isključenosti
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u petak je održan stručni skup za odgojitelje iz pet županija iz istočne Hrvatske pod nazivom "Uloga odgojitelja u prevenciji rizika socijalne isključenosti djece".

Organizatori tog događaja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

- Današnji se skup održava u sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost, a tiče se modela odgovora na odgojne i obrazovne potrebe djece u riziku socijalne isključenosti u dječjim vrtićima u Hrvatskoj. Govorit ćemo o rezultatima projekta, o tome koliko je u našim vrtićima djece za koju kažemo da su u riziku socijalne isključenosti i na koji način možemo odgovoriti na njihove potrebe. Prije svega bit će govora u riziku od siromaštva, a jednako tako i o djeci kojoj hrvatski jezik nije materinski - rekla nam je prof. dr. sc. Dejana Bouillet, voditeljica projekta.

O ovoj temi održali su predavanja prof. dr. sc. Zoran Šućur s Pravnog fakulteta Sveučlišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Lidija Cvikić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Ksenija Romstein s Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, prof. Luja Zamečnik, predstojnica Podružnice Osijek Agencije za znanosti i obrazovanje, te voditeljica projekta, prof. dr. sc. Dajana Bouillet. D. Celing
Možda ste propustili...

HKUD “OSIJEK 1862.” U SLOVENIJI

Promenadni nastup uz Bledsko jezero

DANI SLOVAČKE KULTURE U OSIJEKU

Poštuju svoje korijene, njeguju običaje i jezik

OD GENERALNE AVIJACIJE OD PADOBRANA I PARAMOTORA

Pogled u nebo iznad grada: U subotu Osijek Air Show

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČISTO VLASNIŠTVO UVJET JE ZA OBNOVU ILI PRODAJU

Grad Osijek želi otkupiti sve udjele odmarališta u Omišlju

2

OD GENERALNE AVIJACIJE OD PADOBRANA I PARAMOTORA

Pogled u nebo iznad grada: U subotu Osijek Air Show

3

POČELI 21. MOTOSUSRETI U OSIJEKU

Bajkeri sve tajne fiša
imaju u malom prstu