Novosti
INCIDENT U ILOKU: MAJA BARIĆ PRIJAVILA MARINU BUDIMIR

Policija u Muzeju zbog napada gradonačelnice na ravnateljicu?
Objavljeno 30. ožujka, 2022.

Ne mogu sad razgovarati, jako sam uzrujana. Rekla nam je to drhtavim glasom u utorak oko 16 sati na telefonski poziv ravnateljica Muzeja grada Iloka Maja Barić. Te je riječi izgovorila kroz plač i kratko zamolila za razumijevanje.Razlog uznemirenosti bio je događaj koji se dva sata prije zbio u Muzeju, kada je, prema neslužbenim informacijama, na nju nasrnula gradonačelnica Iloka Marina Budimir, uhvatila ju za lice i odgurnula na zid. Zbog incidenta je pozvana policija, a glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio je novinarima da je policija zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Muzeju grada Iloka, te su policijski službenici izišli na teren kako bi utvrdili sve okolnosti događaja, o čemu će se oglasiti poslije.


Maja Barić se u utorak vratila na posao nakon višemjesečnog izbivanja, jer je Marina Budimir 9. lipnja prošle godine razriješila Barić dužnosti ravnatelja, samovoljno i bez potpore Gradskog vijeća Iloka. Upravni sud u Osijeku poništio je 21. siječnja ove godine rješenje Grada Iloka o razrješenju Maje Barić (bez prava na žalbu), a potom je Gradsko vijeće Iloka usvojilo zaključak kojim Upravnom vijeću Muzeja grada Iloka nalaže žurno razrješenje v. d. ravnatelja te ustanove. Takav se rasplet očito nije svidio gradonačelnici, pa je, na dan kada je naš list objavio članak o odluci Upravnog suda, na Facebook stranici Grada Iloka objavljeno kako "novinarka Glasa Slavonije objavljuje neobjektivne članke o događanjima u Iloku i služi se lažima kako bi došla do izjave gradonačelnice", uz objavljen telefonski broj novinarke. Svi komentari na objavu u kojima Budimir nije podržana promptno su brisani, baš kao što se, prema potvrdi brojnih građana Iloka, redovito brišu svi komentari koji Marini Budimir ne idu u prilog, jer je ta stranica, prema viziji gradonačelnice, mjesto za isključivo dobre vijesti i komentare.

O tomu što se dogodilo u Muzeju kada su Budimir i Barić ostale same u uredu, može se za sada samo nagađati, ali podsjećamo kako nam je Maja Barić prije devet mjeseci ustvrdila da je mjesecima bila meta mobinga gradonačelnice, koja se upletala u stručni rad Muzeja, te kako iza sebe ima 16 godina rada u Muzeju, od čega je osam bila ravnateljica, no da nikada nije na takav način i profesionalno i osobno indisponirana ni opstruirana.

O radnoj atmosferi u Gradu Iloku najbolje govore riječi predsjednice Gradskog vijeća Iloka Renate Banožić, koja je na posljednjoj sjednici tog tijela navela da je djelatnicima Grada zabranjeno komunicirati s Barić i nije joj jasno kako će pripremati sjednice ako oni s kojima treba surađivati s njom ne smiju razgovarati. D.Korpoš
BUDIMIR ODBIJA NAVOD O NAPADU
Marina Budimir nam je iznijela svoju verziju događaja, navevši kako joj je v. d. ravnatelja Muzeja plačući došla rekavši kako Maja Barić sjedi na mjestu ravnateljice i ne da joj pečat kako bi se mogla pečatirati dokumentacija vezana uz refundaciju bolovanja. “Kada sam došla u Muzej, dala je pečat i potom je v. d. ravnatelja napustila prostoriju. Kratko sam se zadržala u uredu i rekla joj da mi je drago što se vratila, ali da se nadam kako će odgovarati za sav cirkus koji se događa s našim muzejom. Počela je galamiti da iziđem iz ureda i kada sam izišla u predvorje, rekla mi je ‘vi ste me prije mobingirali i sada ste me uhvatili za lice’. Okrenula sam se i začuđeno je pitala o čemu govori”, rekla je Budimir i dodala da, kada je skinula zaštitnu masku s lica Barić, nije vidjela nikakve tragove na njezinu licu. Budimir tvrdi kako je potom otišla iz Muzeja te na izlazu srela dvije žene, kojima je rekla kako ne može povjerovati da je Maji Barić palo na pamet optužiti ju za fizički napad, odnosno hvatanje za lice. T.Prusina

Možda ste propustili...

ULAZAK U SCHENGEN IZ POLICIJSKE PERSPEKTIVE

MUP će bezbolno zbrinuti policajce s granica prema EU-u

NA BOLNIČKOM JE LIJEČENJU 612 PACIJENATA

U Hrvatskoj 629 novih slučajeva zaraze, 12 umrlih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA BOLNIČKOM JE LIJEČENJU 612 PACIJENATA

U Hrvatskoj 629 novih slučajeva zaraze, 12 umrlih

2

BLAGDAN VELIKE GOSPE OBILJEŽEN U MARIJANSKIM SVETIŠTIMA

Vjernici i štovatelji Gospe od Utočišta nakon dvije godine u velikom se broju vratili aljmaškom svetištu

3

VJERNICI DILJEM HRVATSKE HODOČASTE U MARIJANSKA SVETIŠTA

Blagdan Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije