Crna kronika
POBJEGAO JE NAVODNO U RUSIJU

Optužen je "očuh iz pakla" koji je pokušao silovati 10-godišnju pastorku
Objavljeno 16. veljače, 2022.

Protiv 36-godišnjeg očuha iz pakla podignuta je optužnica zbog pokušaja silovanja 10-godišnje pastorke te zbog fizičkog i psihičkog zlostavljanja iste djevojčice. Odvjetništvo traži od suda da mu se sudi u odsutnosti jer je u bijegu. Navodno se nalazi u Rusiji gdje ima novu obitelj, a tjeralica za njim raspisana je još 23. studenoga prošle godine jer je pobjegao da ne bi otišao u istražni zatvor.Optužnicom ga se tereti da je tijekom siječnja 2017. godine u kući u malom mjestu u Slavoniji u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona, svjestan da se radi o desetogodišnjoj djevojčici, zaključao vrata spavaće sobe. Tražio je, piše u optužnici, da skine hlače, što je uplašena djevojčica i učinila. Zatim joj je rekao da zatvori oči i skine gaćice, a on je za to vrijeme skinuo svoje hlače i gaće. Curica ga nije poslušala, već je samo zažmirila i, srećom, u tom trenutku je do vrata došla njezina sestra te je djevojčica otvorila oči i vidjela da je očuh razodjenut, na što je počela vrištati i pobjegla je u dnevnu sobu. On je došao za njom, uhvatio je za struk i odnio u spavaću sobu na krevet, no žrtva je pobjegla.

Odvjetništvo ga optužnicom tereti i da je tijekom 2016. godine do neutvrđenog dana 2018. godine u dva navrata pastorku fizički kažnjavao udarajući je rukama po glavi i gornjem djelu tijela te šibao po nogama. Jednom ju je udario šakom u desno oko nakon čega je danima imala modricu te jednom rukom u desno uho. Uza sve to, tjerao ju je da pere podove četkicom za zube, da grablja lišće po mraku dok pada kiša te da spava na katu kuće bez struje i grijanja iako je znao da se djevojčica boji mraka.

Ispitana pred sucem istrage, djevojčica je rekla kako je očuh bio jako nasilan, a kada je išla u 5. razred šakom ju je udario u uho dok je njezina majka bila na porođaju. Tukao ju je i nogom, a bio je nasilan i prema njezinoj braći i sestri. Silovati ju je pokušao također dok joj je majka bila na porođaju. Pipkao ju je svuda po tijelu. Nije se dobro osjećala zbog toga što je očuh učinio. Očuh je svu djecu fizički kažnjavao, i to tako da su morala ići po šibe, a kada bi odabrala šibu, on bi ih tukao i lomio na njima. Nekad je dobila batina i letvom, većinom po leđima. Također, tukao ju je kabelima po leđima i nogama. To je trajalo dok je ona išla u 3. pa sve do 5. razreda. Također, tjerao je nju, braću i sestru da rade, većinom ih je tjerao po zimi kada je bilo jako hladno da idu čistiti psu boks. Podove je morala prati četkicom za zube, a spavala je na katu kuće gdje nije bilo svjetla ni grijanja. Od fizičkog kažnjavanja očuha imala je recke po glavi, a na nekim dijelovima nema kose.

Djevojčica se o užasu u kući povjerila prijateljicama u školi, a škola je to prijavila policiji. Nakon sveg tog proživljenog užasa djevojčica je oduzeta majci jer ju je i ona zanemarivala...Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike