Osijek
MASOVNA POSJEĆENOST

Ovogodišnji Tehnicoolum premašio sva očekivanja
Objavljeno 13. prosinca, 2021.
U sklopu radionica za učenike izrađeno je više od sedam tisuća predmeta

Sajam tehničke kulture Tehnicoolum pokazao je i u svom trećem izdanju da u Osijeku postoji velik broj djece i mladih zainteresiranih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja, ali i stručnjaka kojima je to područje profesionalni izbor, što se jasno moglo vidjeti u petak i subotu na osječkom Pampasu.Dvodnevni sajam bio pun pogodak tvrtke Osječki sajam, koja je u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i ZTK-om Osječko-baranjske županije organizirala još jedan uspješan sajam, jedini takve vrste, ponudivši posjetiteljima brojne besplatne radionice, izložbe, predavanja, prezentacije, savjetovanja i atrakcije.

Odličan odaziv


U sklopu radionica izrađeno je više od sedam tisuća predmeta, a zainteresiranost je bila tolika da su organizatori nakon prvog dana morali u Dom tehnike po dodatni materijal kako bi ga osigurali dovoljno za sve nove posjetitelje. U petak su na sajam osnovnoškolci dolazili organizirano autobusima GPP-a, a posebno veseli što je velik broj posjetitelja došao i u subotu.

- Ovamo smo praktično prenijeli naših 18 radionica koje održavamo u Domu tehnike. U dva dana one su bile odlično posjećene, a trajale su 10 - 15 minuta kako bi ih prošlo što više djece, tako da smo u petak i subotu napravili ukupno oko sedam tisuća radova, koje su djeca ponijela kući. Osobito nas je obradovalo što je posjet i u subotu, kada nije bilo organiziranih dolazaka, bio jako dobar - dojmovi su Antuna Šikića, predsjednika Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka.

Kolika je bila navala na Pampas, svjedoči i podatak da su radionice oba dana bile krcate od otvaranja pa sve do 18 sati, stoga je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, koji je istaknuo kako je sajam Tehnicoolum nastao iz želje za organizacijom društveno korisnog sajma koji bi s vremenom postao inkubator budućih programera i inženjera, imao razloga za zadovoljstvo.

Fenomenalni dojmovi


- Bilo je fenomenalno, ostvarili smo ono što smo najviše priželjkivali, a to je da su nam se djeca vratila s roditeljima i drugog dana sajma, koji je bio pun sve vrijeme. Od prve do posljednje radionice, sve su bile popunjene, a u razgovoru s demonstratorima doznajem da su i njihovi dojmovi fenomenalni. Imamo razloga za zadovoljstvo te bih htio zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i našim sponzorima - rekao je za Glas Slavonije Vukašinović.

Suorganizatori 3. Tehnicooluma bile su zajednice tehničke kulture Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske, pokrovitelji su ministarstva znanosti i obrazovanja, gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, a sponzori Croatia banka, Ukop, Općina Čepin, Ofir, Obrtnička komora OBŽ-a i Udruženje obrtnika Osijek.Ivan Alilović
veliki uspjeh
SAJAM POPUNJEN

DO KRAJA

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana