Osijek
ODLIČNO POSJEĆEN SAJAM ANTIKVITETA

Puteljci u parku
„vrvjeli” od posjetitelja
Objavljeno 4. rujna, 2021.

Park kralja Držislava u subotu je bio najposjećenije mjesto u gradu u prijepodnevnim satima na još jednom Sajmu antikviteta u organizaciji Osječkog sajma i suorganizaciji Turističke zajednice grada Osijeka. Uz prave ljetne temperature bio je užitak proći puteljcima parka gdje je svoje starine, ali i štošta drugo ponudilo stotinu izlagača.

- Čak mi je ovdje i ljepše nego u Tvrđi, a redovito dolazim. Volim starine, ali volim pogledati i brojne druge ponuđene stvari koje me podsjete na djetinjstvo. Uz to, obavezno kupim i tjesteninu i domaće sireve kojih ovdje ima u ponudi – ispričala je Nada Marijančević koju smo zatekli u društvu Davora Avrameka.

On pak znalački dodaje da se sa Sajma kući ne vraćaju bez langošica, a sudeći prema viđenome, nije jedini. Naime, najduži red koji se satima nije smanjivao bio je upravo ispred štanda gdje su se pekle langošice, a na upit koliko ih je ispekao od 9 sati kad je počeo sajam, vlasnik je u šali rekao:

- Damu se ne pita za godine da se ne uvrijedi ako misli da ima previše, a tako mogu reći i za langošice. Naravno, drago mi je da su već zaštitni znak ne samo ovoga, već i drugih sajmova – rekao nam je.

Prepoznatljivih stvari na Sajmu doista ima posvuda. Tako su ponovo u ponudi bile starine, gramofonske ploče, knjige, značke, ratna odličja, setovi za ručavanje i štošta drugo. Svoje ručno izrađene stolnjake i brojne druge stvari izložila je 18-tu godinu zaredom i Ivka Šošić.

- Nekad je od Sajma bilo koristi nama prodavačima, a sad je drukčije, no ostala je ljubav prema ovoj tradiciji. Ne mogu reći da nema kupaca, ali sve manje. Inače, lokacija je odlična i jedva čekam sljedeći sajam – poručila je ova dugogodišnja izlagačica.

Sudeći prema „šušuru”, zadovoljnim licima i broju posjetitelja, nema sumnje da se s nestrpljenjem čeka prva subota u listopadu kad će ovaj Sajam ponovo okupiti Osječane, ali i brojne druge stanovnike u regiji.
Marija MIHELIĆ

Možda ste propustili...

NA FAZOS-U PREDSTAVLJENA KNJIGA DR. SC. ANDRIJE BRKIĆA

Za stručnu javnost, ali i širu publiku

VELIK BROJ POLAZNIKA VEĆ POSTIGAO ŽELJENI CILJ

Upisi u POST - Program osječkog smanjivanja težine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRUH SA SEDAM KORA?

I burek postao luksuz

2

PROMJENE U GRADSKOM VIJEĆU

Šojat gubi mjesto jer je Kovač aktivirala mandat

3

NOVI UPRAVNI ODJELI GRADA OSIJEKA DOBILI SVOJE VODITELJE

Bošnjak i Krmpotić
imenovani su pročelnicima