Mozaik
TOP-LISTA NAJPRODAVANIJIH ALBUMA

Treći tjedan za redom na 1. mjestu "Megapunk"
Objavljeno 3. kolovoza, 2021.
Album "Megapunk" (Dancing Bear) grupe KUD Idijoti treći tjedan zaredom predvodi top-listu najprodavanijih domaćih izdanja u Hrvatskoj. Izdanje je objavljeno isključivo u formatu žutog vinila i u gatefold omotu, i taj podatak potvrđuje činjenicu kako je trend povratka vinila - koji na najvećim svjetskim tržištima bilježi najbolje prodajne rezultate u posljednjih trideset godina, a u Sjedinjenim Državama nadmašio je prodaju izdanja na CD-u - dobio svoj snažan odjek i u našoj zemlji.

Odjeke uspjeha vinilnog formata, ali i nedavnog drugog dijela Dana prodavaonica ploča, možemo prepoznati i na Top-listi prodaje stranih izdanja. Direktnim ulaskom na prvo mjesto, listu je, naime, preuzeo album "BBC Sessions 1982-1984" (Warner/Dancing Bear) grupe The Sisters of Mercy. Izdanje je objavljeno u povodu ovogodišnjeg Record Store Daya. Radi se o snimkama tri sessiona britanskog sastava koja potječu iz ranog dijela njihove karijere. Album grupe koja je u Hrvatskoj postala popularna tijekom uspona dark pokreta u drugoj polovini osamdesetih, objavljen je u dvostrukom izdanju na smoky vinilu.

Pobjednici ovogodišnjeg Eurosonga, talijanska grupa Maneskin, nalaze se na drugom i trećem mjestu prodajne liste stranih izdanja s albumima "Il ballo della vita" (Sony/Menart) i "Teatro d‘ira - Vol. 1" (Sony/Menart), a Top 5 zaključuju "Fine Line" (Sony/Menart) Harryja Stylesa i "Future Nostalgia" (Warner/Dancing Bear), koji potpisuje Dua Lipa. Među četrdeset naprodavanijih stranih izdanja smjestilo se deset noviteta. T.K.

Možda ste propustili...

KAŽE DA NIKAD NIJE OTPJEVALA NEŠTO SLIČNO

Maja Šuput objavila spot "Ženo draga"

PROTIV STAKLENIČKIH PLINOVA

Treniraju krave na toalet za spas planeta

Svjetski rekord u pamćenju

U pet minuta zapamtio 630-znamenkasti broj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana