Regija
PETODNEVNI PROGRAM CRVENOG KRIŽA OSIJEK

Radionice koje pomažu djeci iz ugroženih obitelji
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
ORAHOVICAU sklopu projekta “Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u Centru za edukaciju u Orahovici završava provedba programa osnaživanja djece.

– Petodnevni program obuhvaća bogati pedagoški program sa svrhom podizanja svijesti o pravilnim i zdravim životnim navikama, provodimo radionice o pravilnoj dentalnoj higijeni, pravilnom pranju ruku, prvoj pomoći, razumijevanju tuđih potreba, humanosti, komunikaciji, prevenciji vršnjačkog nasilja te obuku neplivača. Također, djeca prolaze i rekreativne, sportske i zabavne aktivnosti. Iako je naglasak ovog projekta na nabavi i podjeli paketa higijenskih i prehrambenih potrepština socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima, uspjeli smo uz popratne mjere osmisliti radionice za stare i djecu kako bismo pridonijeli socijalnoj uključenosti u zajednicu – kaže voditeljica radionica Ana Mutnjaković te pojašnjava da su u sklopu programa u Orahovici boravile dvije skupine djece.

- Radi se o djeci s područja Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije koja su prošla petodnevno osnaživanje. U prvoj skupini bilo je 43 djece, dok je drugu činilo 39 i prošli su naše programe. Važno je naglasiti kako ove godine imamo jako mnogo male djece, šestogodišnjake koji su došli uz svoju braću i sestre, i od njih također uče kako sudjelovati na ovome putu. Nije lako brinuti o ovoj djeci, no mi to radimo srcem i uz doista iznimno stručan tim ljudi koji provodi radionice, definitivno smo, ne samo ispunili nego i prebacili svoja očekivanja – rekla je Mutnjaković.

Jedan od voditelja radionica je i nekadašnji košarkaški prvotimac Orahovice, priznati hrvatski turistički vodič i vrhunski stručnjak u mnogim poljima, Igor Majdiš, kaže:

- Nisam dvojio, odmah sam prihvatio poziv Crvenog križa Osijek da budem dio ove priče.Teško je reći koji je moj dio jer svi radimo sve, pa ne čudi da me djeca oslovljavaju s ‘’treneru”, “učitelju’’, čak i ‘’čiko’’, jer svi smo mi tu jednaki i činimo sve za djecu. Zato sam tu kako bih pomogao drugima, to je za mene velika životna škola, jer rad s djecom je težak, iscrpljujući, ali predivan, jer na kraju jedan zagrljaj djeteta i osmijeh najveća su moguća nagrada. V.G.
Ana Mutnjaković

voditeljica programa

Provodimo radionice o pravilnoj dentalnoj higijeni, pravilnom pranju ruku, prvoj pomoći, razumijevanju tuđih potreba, humanosti, komunikaciji, prevenciji vršnjačkog nasilja, obuku neplivača

Možda ste propustili...

DONIJELI DAŠAK GRADSKIH ZBIVANJA

Vinkovačke jeseni i u domu za starije osobe

PREDSTAVLJENA KNJIGA I NAJNOVIJI REZULTATI ISTRAŽIVANJA BENEDIKTINSKE OPATIJE IZ 12. STOLJEĆA

Opatija Rudina na Psunju ima najbogatiju i najintrigantniju ostavštinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RENT-A-ČAJO MECANOVIĆ SAVJETUJE MLADENCE:

Žele li dobre svatove, na stolice moraju zaboraviti

2

JUBILARNO OKUPLJANJE

Babokijada deseti put okupila više generacija Baboka

3

OBLJETNICA SLAVNE POSTROJBE PROTUZRAČNE OBRANE, SRUŠILA 14 ZRAKOPLOVA JNA

30 je godina Šokačkog diviziona PZO-a