Crna kronika
PRIJAVLJENI ĐAKOVČANI

Gasili požar kuće pa pronašli drogu
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
Večernji požar neće po dobrom pamtiti đakovački par jer, osim što im je na kući nastala velika materijalna šteta, kazneno ih je prijavila i policija zato što su tijekom očevida u opožarenoj kući pronašli stabljike marihuane. Naime, policajci koji su došli obaviti očevid u kući u Đakovu, pronašli su ne samo štetu od vatre nego i marihuanu. Požar na kući 53-godišnjaka izbio je oko ponoći s petka na subotu, a očevidom je utvrđeno da je nastao zbog tehničkog kvara na električnim instalacijama.

Požar se proširio na strop i krov kuće, koji je u cijelosti izgorio, a požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko 50 000 kuna, a u požaru, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba. "Tijekom očevida policijski službenici pronašli su i od 53-godišnjaka oduzeli 18 stabljika droge marihuane. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 53-godišnji vlasnik kuće i 42-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu", doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Đakovački policajci imali su u svom mjestu požarnu intervenciju i u subotu, ovaj put zbog požara živice ispred druge obiteljske kuće. Štete na kući nije bilo.

Tijekom vikenda vatrogasci su spašavali i životinje, konkretno psa i mačku. Prvo su u petak našički vatrogasci izišli na intervenciju nakon telefonskog poziva da se mačka zaglavila - u oluku. Vatrogasci su, uspješno izvukavši mačku, posao brzo obavili. Psa su pak spašavali vatrogasci iz Belog Manastira, i to u Podolju. Pas je pao u napušten i neosiguran bunar u Podolju, a vatrogasci su, koristivši ljestve, psa brzo izvukli iz bunara.

U petak su osječki vatrogasci imali dvije tehničke intervencije u Osijeku, otvaranje vrata stana na poziv policije te uklanjanje srušenog stabla s parkirališta. Požarnu intervenciju vatrogasci JVP-a Osijek imali su u subotu, kada su gasili planuli kontejner za smeće kod trgovačkog centra u Osijeku. Požar su zajedničkim snagama gasili u subotu i vatrogasci Čepina i Vuke, koji su na intervenciju izišli zbog požara suhe trave uz cestu između Čepina i Vuke, a koji je zbog dima prijetio sigurnosti prometa na obližnjoj prometnici. Vatra je brzo ugašena. S.Lacić


Tijekom vikenda vatrogasci su, u dvije intervencije, spašavali psa i mačku
18 stabljika marihuane pronađeno je nakon očevida u opožarenoj kući
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike