Kultura
SVEČANO OTVORENJE U OSJEČKOM DK-U

SLUK Osijeku pripada kao zadnja puzzla slici
Objavljeno 27. svibnja, 2021.
Dekanica osječke akademije Helena Sablić Tomić istaknula je da se nada kako će Osijek uskoro dobiti muzej lutkarstva

Sinoć je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku svečano otvoren 28. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, popularni SLUK.

Program prvoga dana festivala Hrvatskog centra UNIMA, u realizaciji osječkog DK-a u partnerstvu s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, počeo je već prijepodne predstavom "Zatočenik kule Bro" Gradskog kazališta Požega.

- Jedna od važnih stvari za ovogodišnje izdanje SLUK-a je što se uopće održava, na čemu zahvaljujem svima koji su pomogli u pripremi. Druga je to što je opet u Osijeku, jer SLUK Osijeku pripada kao ona zadnja puzzla slici što ju slažete, i vjerujem da će Upravni odbor HC-a UNIMA prihvatiti inicijativu Grada Osijeka i DK-a da se SLUK trajno dodijeli Osijeku kao festival, a tek prema prigodi da se premjesti u neki drugi grad - rekao je na otvorenju ravnatelj osječkog DK-a i izvršni producent SLUK-a Ivica Lučić te poželio dobrodošlicu posjetiteljima.

Predsjednica HC-a UNIMA i predsjednica Organizacijskog odbora 28. SLUK-a Jasminka Mesarić zahvalila je domaćinima na izvrsnoj pripremi programa i svih popratnih događaja, izrazivši pritom zadovoljstvo što se, unatoč pandemiji, ovogodišnje izdanje festivala održava uživo i u planiranom terminu. Okupljene je pozdravila i dekanica osječke akademije Helena Sablić Tomić, koja je istaknula da se nada kako će grad na Dravi uskoro dobiti muzej lutkarstva.

- Možda će baš zbog muzeja lutkarstva mladi izabrati upravo Osijek kao poželjno mjesto ne samo studiranja nego i budućeg života - rekla je Sablić Tomić.

SLUK je svečano otvorio Dražen Alerić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, nakon čega je odigrana predstava “Pliva patka preko Drave” u izvedbi kazališta domaćina festivala.

Danijel Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ETNOLOŠKI CENTAR BARANJSKE BAŠTINE

Arheolozi: “Beli Manastir zaslužuje imati svoj muzej”

2

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

3

KULTURNI CENAR OSIJEK

Koncert Splitskog gitarističkog kvarteta u KCO-u