Regija
POČAST PRVOM POTPREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA

27. godišnjica smrti Stjepana Sulimanca
Objavljeno 18. svibnja, 2021.
TURNAŠICA - Na mjesnom groblju u Turnašici polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 27. godišnjica smrti prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora Stjepana Sulimanca Štefine. Na Sulimančevu grobu, uz obitelj, počast su odali saborski zastupnik Josip Đakić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Vesna Bedeković, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije na čelu sa zamjenikom župana Marijom Klementom, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te predstavnici Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača. Nakon uvodnih riječi načelnik općine Pitomača Željka Grgačića, vrijednosti Stjepana Sulimanca Štefine, njegova života i truda koji je ulagao u stvaranje slobodne i suverene domovine, prisjetio se saborski zastupnik Josip Đakić.

– Moja su sjećanja uvijek povezana s njegovom političkom školom, kako bih ja to nazvao, jer on mi je bio pravi učitelj, za njim sam krenuo, druge nisam poznavao. On me upoznao s pokojnim predsjednikom Tuđmanom, on je bio taj koji je bio budnica hrvatskog naroda, skroman, jednostavan. Jednostavnim rječnikom obrazlagao je o potrebi stvaranja mogućnosti da budemo nezavisna država, suverena država, europska država. Njegove su riječi duboko ostale zacrtane u mojim mislima i mojim sjećanjima. Tolika skromnost, tolika upornost, marljivost i radišnost krasila je njegov život i cijeli svoj život je posvetio samo jednom cilju – slobodnoj suverenoj domovini – rekao je Đakić.

Nakon polaganja vijenaca i molitve koju je predvodio turnašički župnik, vlč. Nikola Legac, počast je odana i na spomen-obilježju Stjepanu Sulimancu kod Područne škole, a potom je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva održana misa zadušnica. V.G.
Možda ste propustili...

POČELA ENERGETSKA I SVA DRUGA OBNOVA VINKOVAČKOG KAZALIŠTA

Podno grijanje, komfornije gledalište, nova grderoba...

PROVODIT ĆE STRUČNI NADZOR

Priznanje prof. Brlasu

NATJECAT ĆE SE U PET DISCIPLINA

U Lenije dolaze najbolji sjekači

Najčitanije iz rubrike