Regija
EU PARLAMENTARAC RESSLER U ĐAKOVU

Za đakovačke projekte iz EU fondova 500 milijuna kuna
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
ĐAKOVO - Radni sastanak u maloj vijećnici iza zatvorenih vrata održali su jučer gradonačelnik Marin Mandarić i zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Po završetku sastanka, kojemu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Antun Galić, kao i pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Sanja Rogoz-Šola, gradonačelnik Mandarić i Ressler dali su izjave za javnost.

- Imali smo prilike iskomentirati planove Europske unije za buduće razdoblje. U više navrata već sam govorio da Grad Đakovo velike nade polaže u EU proračun i sve ono što s te strane mislimo financirati po pitanju naših razvojnih projekata. Drago mi je reći kako imamo svog čovjeka u Bruxellesu koji nam je na raspolaganju. EU proračun, odnosno financijski okvir vrijedan gotovo 25 milijardi eura za cijelu Republiku Hrvatsku očekujemo da će biti zamašnjak razvoja, kako to očekuje Republika Hrvatska, tako to preko EU sredstava očekuje i Grad Đakovo, da to bude jedan zamašnjak u budućnosti - izjavio je po završetku sastanka Mandarić. Tom prilikom EU zastupnik Ressler upoznat je s brojnim projektima koji su već realizirani u protekle četiri godine na području grada Đakova ili su u provedbi.

– Projekti su to s više od 500 milijuna kuna sredstava koji su isplaćeni iz EU fondova korisnicima na području grada Đakova. Gradonačelnik Marin Mandarić upoznao me je s planovima, pripremljenim projektima koji čekaju novi četverogodišnji mandat i ovim ga putem želim podržati u tome - rekao je Ressler.

- Sastanak smo iskoristili i da prezentiramo sve one mogućnosti koje će Đakovu, Slavoniji i Republici Hrvatskoj biti na raspolaganju u idućih sedam godina i kroz plan oporavka i otpornosti koji se radi na nacionalnoj razini, kao i kroz novi Financijski okvir gdje će poseban naglasak biti i na zelenom planu oporavka, kao i na digitalizaciji, zbog kojeg mi je posebno bilo drago danas u Đakovu vidjeti projekte usmjerene k tome, na veću transparentnost u poslovanju i postavljanje temelja nove digitalne komunikacije građana i Grada Đakova, a na način da ne samo da povećava transparentnost nego i olakšava komunikaciju, kontakt građana s javnom vlašću - poručio je Ressler. S.Župan
Financijski okvir vrijedan 25 milijardi eura za RH očekuje se da bude zamašnjak kako za RH tako i Đakovo
Možda ste propustili...

NOVČANA POTPORA RAZVOJU PČELARSTVA

Županija daje 0,25 eura po nacionalnoj staklenci

NAGRADE HRVATSKI SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA

Veliki zlatni suncokret pripao Dvorcu Janković u Suhopolju

DEFINIRANI PROJEKTI ITU MEHANIZMA

Prioritet Vukovara je obnova Grand hotela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNI DAN KOJI SE NEIZBRISIVO UREZAO U PAMĆENJE

Sjećanje na pogibiju 11 branitelja na Papuku

2

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Manje putničko pristanište na Savi i u Štitaru

3

DEFINIRANI PROJEKTI ITU MEHANIZMA

Prioritet Vukovara je obnova Grand hotela