Regija
DAN PLANETA ZEMLJE

Djeca imaju pravo na čist i zdrav okoliš
Objavljeno 22. travnja, 2021.

SLATINA - Učenici Globe-grupe Osnovne škole Josipa Kozarca predvođeni učiteljicom Brankicom Safin i učenici Erasmus+ projekta koji vodi učiteljica Hana Tepeš u središtu Slatine organizirali su svojevrsni prosvjed protiv klimatskih promjena, jedinstveno događanje kojim su obilježili Dan planeta Zemlje.


Prema riječima voditeljice Globe-grupe Brankice Safin, u OŠ Josipa Kozarca našli su način da se okupe i obilježe Dan planeta Zemlje unatoč pandemiji koronavirsa.

„Ovo događanje bilo je planirano još prošle školske godine, trebao je to biti masovni skup na visokoj razini, ali pandemija nas je prekinula. Ove godine, poštujući epidemijske mjere, ipak smo odlučili okupiti učenike Globe-grupe i učenike ostalih razreda koji sudjeluju u Erasmus+ projektu koji ima temu održivog razvoja, tako da djeca svoje misli, ideje, poruke napišu na transparente. Time želimo pokazati i našem gradu, i svijetu, da i mi dajemo svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena, da se borimo za čist okoliš, i da pokažemo svima da djeca imaju pravo na čist i zdrav okoliš, jer djeca su naša budućnost,“ ispričala nam je voditeljica Globe-grupe Brankica Safin.

Učiteljica Hana Tepeš kaže da je aktivnost također provedena u okviru međunarodnog Erasmus+ projekta „Small Steps to big Goal – What can I do for Earth“, koji škola provodi od prošle školske godine u suradnji s partnerima iz Poljske, Rumunjske i Turske.
„Cilj aktivnosti je osvijestiti ljude da djeca između svih ostalih prava imaju i pravo na čist i zdrav okoliš, koji pozitivno utječe na njihovo odrastanje i razvoj,“ riječi su voditeljice Erasmus+ projekta Hane Tepeš.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

VINOGRADARSTVO I VINARSTVO NA ISTOKU

Na 1600 ha zasađeno je 4,5 milijuna trsova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVAČKA TRŽNICA DOBIT ĆE NOVI IZGLED, ALI U DRUGOJ FAZI

Nakon 48 novih štandova tržnica će biti natkrivena, a dobit će i zatvoreni dio

2

BOKŠIĆ - NAJMLAĐE NASELJE U ŽUPANIJI

Najveći događaj u selu nedjeljna je sveta misa

3

POČELA KRUŽITI NEOBIČNA PRIČA

HDZ Valpovo: Kamo je nestao vol TZ-a Grada?