Sport
ILOČKI POLUMARATON

Novi izazov na prelijepoj trasi
Objavljeno 20. travnja, 2021.
Ove subote, 24. travnja, trkačka karavana iz cijele Hrvatske, ali i obližnjih zemalja, okupit će se na krajnjem istoku Hrvatske. Na rasporedu je Iločki polumaraton, utrka koja oduzima dah zbog prirodnih ljepota kojima trasa prolazi. Staza je lijepa, ali i poprilično zahtjevna, a većim dijelom prolazi uz ili kroz nadaleko poznate iločke vinograde.

Ilok je zbog toga dobio epitet kao jedan od najljepših polumaratona Hrvatske, a organizatori pozivaju zainteresirane Slavonce i Baranjce da u subotu dođu u Ilok, onaj tko ima snage i kondicije neka stane u 11 sati na start avanture od 21.1 kilometar, onaj tko ne može na tu dionicu, može se okušati u utrci građana na pet kilometara, a održat će se i Dječja utrka s namjerom animiranja najmlađih prema sportu i brigom o zdravlju.

Planirana ruta kretanja trkača prava je turistička razglednica iločkog kraja. Ruta prolazi gradom Ilokom, pa županijskim cestama, poznatim vinskim cestama do Principovca i Vukova te šumom Smrdan-Cerje.

Utrka se održava u organizaciji i suradnji Sportsko-rekreacijskog kluba RUN4FUN iz Osijeka s Gradom Ilokom, organizatori poručuju kako sve natjecatelje očekuje još jedan pravi sportsko-zabavni događaj, a zadovoljni su što je svoj dolazak najavio i uspješni hrvatski ultramaratonac Dejan Radanac, aktualni državni prvak i hrvatski rekorder na 100 kilometara..

U sklopu programa organiziran je ručak kao i osvježenje za sve sudionike i posjetitelje. I. Li.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TROFEJNI BIVŠI BIJELO-PLAVI

Nakon Peroševića i Arsenić osvojio Kup

2

BIJELO-PLAVI VEČERAS GOSTUJU U VELIKOJ GORICI

Bjelica želi pobjedu jer ne
odustaje od lova na Dinamo

3

PRVENSTVO HRVATSKE U K-1

Naši najbolji borci ponovno u Slavoniji