Ekonomija
PREFERIRAJU KUĆE NA OSAMI

Nijemcima je Hrvatska prva na listi destinacija
Objavljeno 13. travnja, 2021.
Hrvatska je Nijemcima prva na listi sto najpopularnijih turističkih destinacija u 2021. godini, pokazalo je istraživanje svjetske tražilice za najam kuća za odmor HomeToGo na tržištu Njemačke, o čemu je u ponedjeljak izvijestila Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i njezina ispostava u Muenchenu.


"Ove godine više nego ikad veseli vidjeti Hrvatsku na vrhu liste najpopularnijih destinacija u Njemačkoj. Istraživanje platforme HomeToGo pokazuje da smo prepoznati kao destinacija s vrhunskom ponudom kuća za odmor, posebno na osami i u prirodi, koje su trenutačno jako tražene", kaže voditeljica HTZ-ove ispostave u Muenchenu Nera Miličić.


Osim što je prva na listi destinacija za cijelu 2021., Hrvatska je zauzela i drugo mjesto među zemljama za ljetni odmor u 2021., dok prvo mjesto drži Njemačka, dodaju iz HTZ-a. Iza Hrvatske su Italija, Španjolska, Francuska, Austrija i druge.


Istraživanje donosi i listu top 100 destinacija za Duhove, na kojoj je Hrvatska na četvrtom mjestu, iza prve Njemačke te regija na obalama Baltičkog i Sjevernog mora.
Iz HTZ-a iznose da je istraživanje temeljeno na 16 milijuna pretraženih pojmova u tražilici HomeToGo, pri čemu zanimljivim drže što je primjena filtara fleksibilnih datuma putovanja u odnosu prema prošloj godini porasla za 600 posto. Rezultati su uz ostalo pokazali i da 63 posto ispitanika preferira odsjedanje u kući za odmor, a 71 posto ih želi ove godine putovati osobnim automobilom. H
Preduvjet dobra epidemiološka situacija
Prema ovom istraživanju kao motive za putovanje najviše njih, ili 63 posto, izdvaja plažu te 60 posto nacionalne parkove i prirodu. "Ovi rezultati istraživanja bude optimizam kada govorimo o trendovima s njemačkog tržišta, najvažnijeg za hrvatski turizam. Međutim, pridržavanje svih propisanih mjera i dobra epidemiološka situacija u zemlji bit će osnovni preduvjet za realizaciju turističkog prometa i s tog i s drugih tržišta", poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
Možda ste propustili...

U NPOO-U OSIGURANO 32 MILIJUNA KUNA

U pripremi uspostava projekta banke hrane

NASTAVLJEN TREND USPJEŠNOG POSLOVANJA

Kraš povećao prihode za 9.2 %

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana