Mozaik
PROGLAŠENI POBJEDNICI BERLINALA

Zlatni medvjed za hrvatsku manjinsku produkciju
Objavljeno 5. ožujka, 2021.

Hrvatska manjinska produkcija "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" rumunjskog redatelja Radua Judea najbolji je film ovogodišnjeg Berlinala, priopćeno je u petak. "Zlatni medvjed ide filmu koji posjeduje rijetka i temeljna svojstva jednog trajnog umjetničkog djela. Ovaj film na filmskom platnu hvata stvarni sadržaj, srž, duh i tijelo, svjetonazore i golo meso vremena u kojem se nalazimo", stoji u obrazloženju žirija. Nadalje se navodi da je film rumunjskog redatelja, u čijoj je produkciji sudjelovala hrvatska producentska kuća Kinorama, "istodobno opušten, djetinjast, ali i inteligentan".


Film "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" opisuje probleme srednjoškolske profesorice koja se sukobljava s kontroverzijama modernog društva nakon što se na internetu pojavi privatni pornofilm u kojem su ona i njezin suprug.


Kao koproducentica filma pojavljuje se Ankica Jurić Tilić iz kuće Kinorama, a glazbu za film potpisali su hrvatski autori Pavle Miholjević i Jura Ferina.


Sedamdeset prvi Berlinale održava se u dva dijela, prvi za stručnu publiku od 1. do 5. ožujka te drugi za širu publiku od 9. do 20. lipnja. H

Možda ste propustili...

HR TOP 40 LISTA BILJEŽI ČETIRI NOVA ULAZA

Doris, Jacques, Nela i Daria uskočili među najemitiranije

U DVORANI GRADSKOG KAZALIŠTA “JOZA IVAKIĆ” U VINKOVCIMA

Večeras 21. Tamburaški memorijal Hrvoja Majića

“YOUR POWER”

Folk balada Billie Eilish

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MISS UNIVERSE OTPUTOVALA NA FLORIDU

Na svjetskom izboru
u haljini s ogledalima

2

U DVORANI GRADSKOG KAZALIŠTA “JOZA IVAKIĆ” U VINKOVCIMA

Večeras 21. Tamburaški memorijal Hrvoja Majića

3

FESTIVAL 13.- 20. LIPNJA

ZagrebDox 2021. Osebujne i važne priče sjajnih autora