Ekonomija
OTVOREN OSJEČKI JESENSKI SAJAM

Predstavljanje proizvoda kroz neposredan kontakt s kupcima
Objavljeno 2. listopada, 2020.

Uz nastup 200 izlagača i najavu skorog početka gradnje novog sajamskog prstora u Osijeku je na izložbenom prostoru Pampas jučer otvoren 23. Osječki jesenski sajam. Manifestacija je to koja programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje i ekologiju s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja.

Osim za prezentaciju roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova sajam je prilika i za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga. "U ovim uvjetima to je lijep broj. Svi znamo u kakvoj se krizi nalazimo i što se sve događalo, ali jedna je stvar jasna, da izlagači i posjetitelji žele osobni kontakt. To je najvažnije i potvrda vrijednosti Osječkog sajma, koji potiče gospodarstvo i služi kao platforma koja će svim malim izlagačima omogućiti da kroz neposredan kontakt kupcima predstave svoje proizvode", kazao je, pozdravljajući okupljene, Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te su goste pozdravili Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika, i Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

"Osijek kao centar istoka Hrvatske, kao četvrti po veličini grad u Hrvatskoj, mora biti zamašnjak društvenog, gospodarskog i svekolikog života u ovom dijelu Hrvatske", istaknuo je župan Anušić. Uz HGK, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, pokrovitelj sajma je i Ministarstvo poljoprivrede, pa je tako okupljene pozdravila i Jelena Đugum, pomoćnica ministrice.
"Kroz Program ruralnog razvoja za Slavoniju su od ukupnog iznosa potpora od 5,1 milijarde kuna isplaćene 3,4 milijarde kuna. U okviru financijskih instrumenata isplaćeno je 120 zajmova u iznosu od 36,2 milijuna kuna te dva kredita u iznosu od 2,3 milijuna kuna", naglasila je Đugum. Sajam je u ime još jednog ministarstva pokrovitelja, onog za regionalni razvoj i fondove Europske unije, proglasila otvorenim ministrica Nataša Tramišak. Ona je najavila potporu svoga ministarstva u realizaciji novog Gospodarskog centra, odnosno budućeg osječkog sajamskog prostora.

- Prepoznajući važnost i ulogu sajamskih manifestacija kao mjesta susreta ponude i potražnje, mjesta poslovne suradnje, kreiranja nekih novih poslovnih planova, kako bi ovo mjesto dobilo jači smisao i mogućnosti kreiranja te međunarodnih manifestacija u Osijeku, Ministarstvo podržava inicijativu Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka za gradnju novog sajamsko-kongresnog prostora - istaknula je ministrica Tramišak. Sajam se održava uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera. Ulaz i parking su za sve posjetitelje besplatni. Radno vrijeme sajma u subotu i nedjelju je od 10 do 19 sati.
Dario Kuštro

Nataša Tramišak

ministrica regionalnog razvoja i fondova EU

Prepoznajući važnost sajamskih manifestacija, Ministarstvo podržava inicijativu Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka za gradnju novog sajamsko-kongresnog prostora
TRI DODATKA
U sklopu sajamske priredbe, u suradnji s HGK-om, održavaju se i Dani meda – 25. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda. A pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije održavaju se i 7. Izložba ženskog poduzetništva, uz nastup više od 30 tvrtki, obrta i OPG-ova, i 4. Izložba braniteljskog poduzetništva, u najvažnijoj gospodarskoj aktivnosti naše regije – poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj djelatnosti.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INOVACIJA: ODRŽIVA BUDUĆNOST BORBA PROTIV “VAMPIRSKE” POTROŠNJE

Fantomska energija proguta čak 30 milijardi eura godišnje

2

GOLEMI RAST INDUSTRIJE OSIGURANJA

U samo tri godine globalni je prihod od premija porastao za nevjerojatnih 1,1 bilijun eura

3

TRENDOVI U TURIZMU

Velik porast last minute rezervacija