Osijek
UDRUGA SV. VINKA PAULSKOG IZ PAZINA:

Omogućite Katici Nožina Balić dostojanstven život
Objavljeno 28. rujna, 2020.
Da udaljenosti ne moraju biti prepreka za pomoć drugima pokazala je humanitarna akcija "Olakšajmo život invalidnoj osobi", u organizaciji Udruge sv. Vinka Paulskog iz Pazina. Naime, Udruga je prije desetak dana pokrenula pomoć za Katicu Nožina Balić iz Osijeka, osobi u invalidskim kolicima koja živi u trošnome stanu u Gundulićevoj 62, u prostoru potpuno neprimjerenom njezinu stanju u kome se nalazi.

- Supruga je hrvatskog branitelja koji je nestao 18. studenoga 1991. u proboju okupiranog Vukovara i do danas nije pronađen.

Njoj su pak zbog teške bolesti amputirane obje natkoljenice, ima dijabetes i na inzulinskoj je terapiji. Uslijedio je i infarkt te više operacija i ugrađene su joj trostruke prijemosnice na srcu - stoji, između ostaloga, u dopisu pazinske Udruge i to nakon što su od Istarske županije zatražili i dobili odobrenje za pomoć ovoj Osječanki u trajanju od tri mjeseca, odnosno do 12. prosinca 2020., kao i to da Katica Nožina Balić živi sama u stanu gdje je potrebna adaptacija.

Konkretno, najvažnije je napraviti kupaonicu, a što zahtijeva cjelovitu izmjenu električne i vodovodne instalacije i ostale prateće radove. Nužna je i obnova vlažnih zidova, izmjena dotrajaloga namještaja, kućanskih aparata te zamjena azbestnoga krova.

Udruga sv. Vinka Paulskog u tu je svrhu pokrenula akciju kako bi Katici Nožina Balić omogućila dostojanstven život. Ako i vi želite pomoći ovoj Osječanki, možete to učiniti na račun za humanitarnu akciju:


IBAN: HR5624020061500084523 otvorenom kod Erste& Steiermärkische Bank d.d.
M. Mihelić
Možda ste propustili...

CENTAR TEHNIČKE KULTURE OSIJEK

Zmajevi nad gradom 18. listopada

UNATOČ PANDEMIJI KORONAVIRUSA NASTAVLJENA TRADICIJA ODRŽAVANJA ZMAJADE

Jakov Gregić iz OŠ Mladost došao sa zmajem, a kući otišao s novim biciklom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIVLJANJE VANDALA KOD TUĐMANOVA MOSTA

Kamene kocke opet završavaju u Dravi

2

ERDUT VRVIO NATJECATELJIMA

Podunavlje Trail & Bike oduševio brojne trkače

3

ZBOG OBNOVE DRVENOG MOSTA

Zatvorena Vodena vrata u Tvrdi