Regija
EKOLOŠKA RADIONICA U OŠ „DOBRIŠA CESARIĆ“

„Putem plastike“ od čuvanja okoliša do lijepih predmeta
Objavljeno 20. lipnja, 2020.
POŽEGA - „Putem plastike“ do zanimljivih i lijepih slika, instalacija, mozaika … došli su učenici OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega u istoimenoj radionici. Uz glavnu organizatoricu prof. Sandru Halt Ćuže i njihove učiteljice, tu su bile i članice zavičajne udruge „Matko Peić“ Melita Grgić i Ljubica Josipović, koje i same vješto izrađuju lijepe predmete od ostataka plastike, te Ines Čereg iz Društva „Naša djeca“
Riječ je o projektu LORA – Laboratorij održivog razvoja,  čiji je dio „Put plastike“ s glavnim  ciljem povećati svijest učenika da svojim ponašanjem prema proizvodima od plastike direktno utječu na okoliš i održivi razvoj. U sklopu projekta učenici se educiraju o načinima prikupljanja, obrade i proizvodnje novog proizvoda od nepovratne plastične ambalaže, prikupljaju nepovratnu plastičnu ambalažu i izrađuju predmete od plastike. Partner škola u ovom projektu je OŠ Julija Kempfa, čiji učenici su, uz spomenutu radionicu, pripremili prezentaciju.
„Projekt traje cijelu godinu, radili smo i u karanteni, postere i prezentacije. Čepove  smo prikupljali svi, i bake, djedovi, i susjede smo uključili. Radujem se, jer znam da ću tako spasiti okoliš i životinje“ – kaže  Mani Jerkić iz  IV.c. Da je tako potvrđuje i prof. Halt Ćuže: „Gledajući učenike kako su to zdušno prihvatili, jako se angažiraju, shvatila sam da nisu mladi problem, već stariji, koji se teško rješavaju starih navika“.
Prema programu aktivnosti učenici će posjetiti reciklažno dvorište Komunalca d.o.o i tvrtku za obradu plastike "Drava International" Osijek. Za kraj, kako je sve bilo moći ćemo vidjeti na izložbi u dječjem tjednu u listopadu. B.S.T.
Možda ste propustili...

U DRAVSKOJ PRIČI U NOSKOVCIMA

Obilježen Europski dan suradnje 2022.

NADBISKUPIJSKA ZAKLADA “DR. N. DOGAN”

Za 80 korisnika 549 tisuća kuna

SASTANAK ZA REGIJU SLAVONIJA

Oboljeli od HAE s liječnicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UPRAVNOM ODJELU ZA KULTURU I TURIZAM 7,5 MILIJUNA EURA

Uskoro završava gradnja knjižnice na 4500 kvadrata i počinje opremanje

2

PLAN PROGRAMA GRAĐENJA

”Ćiro” bi sljedeće godine mogao biti zaštićen krovom

3

NAKON 18. OCJENJIVANJA

Šampionske su dvije rakije i džin