Regija
ENERGETSKE OBNOVE - UŠTEDA I UGODNIJI BORAVAK U ŠKOLAMA

Srednja škola obnovljena je u cijelosti, na redu dvije osnovne
Objavljeno 4. veljače, 2020.
NAŠICE


Jedan od prvih projekata energetske obnove u Našicama, obnova Srednje škole Isidora Kršnjavoga, uspješno je završena, a za dvije osnovne škole, na kojima su radovi počeli prije nekoliko tjedana, osiguran je novac te sve teče prema planu. Zaključeno je to na radnom sastanku gradonačelnika Našica Josip Miletić s pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja Zdravkom Vukićem, ravnateljem Srednje škole Isidora Kršnjavoga Željkom Filjkom te ravnateljicama OŠ Dore Pejačević i OŠ kralja Tomislava, Jasminkom Falamić i Vlatkom Zahirović.


- Energetska obnova srednje škole uspješno je završena, što nas čini ponosnima jer je to jedan od prvih projekata ovakve obnove u našem gradu. Dvije osnovne škole također su u fazi obnove, a uvjeren sam da će radovi ići onakvom dinamikom kako je i zacrtano. Financijska sredstva su osigurana i ono što čujemo od ravnatelja, situacija na terenu izuzetno je dobra. Na meni kao gradonačelniku je da širom otvorim vrata ako nešto i zapne - rekao je gradonačelnik Josip Miletić zahvalivši Zdravku Vukiću koji neprestano pomaže i u drugim projektima na području grada.


- S obzirom na to da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja posredničko tijelo razine jedan u energetskoj obnovi školskih ustanova u RH, drago mi je kao Našičaninu da se velik broj energetskih obnova obavlja na području grada Našica - rekao je Zdravko Vukić istaknuvši da su projekti škola sufinancirani nepovratnim sredstvima EU-a u iznosu od 50 posto. Svi ravnatelji škola zadovoljni su radovima, posebice ravnatelj Željko Filjak, koji je istaknuo da je građevini iz 1978. godine uistinu bila potrebna obnova.


- Treba zahvaliti Gradu, Županiji i Ministarstvu koje je pomoglo da bi se dobila jedna prekrasna škola te obnovljeno igralište – dodao je Filjak.


Radovi na Osnovnoj školi Dore Pejačević su u tijeku, a ravnateljica Jasminka Falamić navodi kako nakon završetka radova očekuju velike uštede energenata, kvalitetnije uvjete rada u školi te se raduje novom izgledu školske zgrade. Vlatka Zahirović osvrnula se na radove u OŠ kralja Tomislava koji tek počinju, a planirano vrijeme završetka projekta jest početkom sljedeće godine.


- Trenutno se radi izolacija poda na tavanu čime ćemo osigurati veliku toplinsku uštedu, a osim toga planirana je i toplinska ovojnica, dakle promjena fasade i vanjske stolarije škole - dodala je Zahirović.


Gradonačelnik se osvrnuo i na druge energetske obnove u gradu koje se realiziraju te najavio i brojne projekte koji su u pripremi.


- Osim energetskih obnova ove tri škole, završili smo i energetsku obnovu zgrade gradske uprave, kao i Dječjeg vrtića Zvončić dok je u punom jeku energetska obnova našičke bolnice. To su iznimno važni projekt, koji osim što će zasjati novim ruhom, u budućnosti će ostvarit i značajne energetske uštede na energentima te će boravak u tim zgradama biti puno ugodniji - rekao je gradonačelnik te uputio veliku zahvalu Osječko-baranjskoj županiji, hrvatskoj Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem te resornim ministrima koji pomažu da se grad Našice razvija onako kako svi žele.
- Intencija je to Vlade i premijera da se kroz investicije zadržavaju, ali i otvaraju nova radna mjesta kako bi bilo bolje i u Slavoniji i Baranji - zaključio je Zdravko Vukić. I. Ćosić
50

posto nepovratnog novca daje EU za sufinanciranje projekata
Možda ste propustili...

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena prva adventska svijeća, svijeća nade i iščekivanja

OBILJEŽILI DAN OSOBA S INVALIDITETOM I DAN VOLONTERA

Jaglac najavio humanitarnu akciju za kupnju kombija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BEZ NJE JE BLAGDANSKI STOL VEĆINI NEZAMISLIV

Ribe će biti dovoljno - cijena šarana oko 5,20 €/kilogram?

2

SASTANAK RAVNATELJA ŠKOLE, POLICIJE I RODITELJA ŠKOLARACA

Kod škole i sportske dvorane parkirat će samo oni koji imaju ovjerenu parkirališnu iskaznicu

3

KREĆU ADVENTSKA DOGAĐANJA POD BOŽIĆNIM NEBOM

Na trgu doček Sv. Nikole,
otvorenje klizališta, roštilj