Osijek
PRVA LOPATA I PRVI METRI SKELE

Počela preobrazba Trga
V. Lisinskog i Stare pekare
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Od petka je počeo teći rok od 30 mjeseci u kojima se očekuje kako će biti realizirani i završeni radovi na projektu “Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog”. Započeli su, naime, i fizički radovi na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni objekta austrougarske stare pekare te radovi na rekonstrukciji, revitalizaciji i rehabilitaciji trga. Za gradonačelnika Ivana Vrkića ovi radovi imaju posebno značenje, naime, sufinanciraju se sredstvima Europske unije, ali prvi je to projekt u cijelosti osmišljen u gradskom Uredu za EU projekte, arhitektonsko je rješenje djelo osječke tvrtke (Rechner), a i realizacija je projekta pripala također osječkoj tvrtki (Monte Mont).

- Ukupna vrijednost projekta iznosi 66 milijuna kuna, dok su dodijeljena nepovratna sredstva u iznosu od 52 milijuna kuna - precizira gradonačelnik, istodobno najavljuje i novi projekt, to je obnova infrastrukture cijele Tvrđe.

- Objekti nekadašnje vojne pekare i skladišta bit će prenamijenjen u Edukativni i informativni turistički centar mladih, a obnovljeni će trg biti opremljen velikom pozornicom koja će značajno poboljšati infrastrukturu za potrebe izvođenja kulturnog i turističkog sadržaja - rekla je Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije.

Vladimir Iličić, direktor Monte Monta, pojašanjava kako će se paralelno odvijati i radovi na uređenju trga (gdje će se prvo obaviti arheološka istraživanja) i na objektu pekare (unutrašnjost se skida do golih zidova). Za početak je tako na prostoru trga otkopana prva lopata, a oko pekare se postavljaju prvi metri građevinske skele. D. Kuštro

OBODNO PARKIRANJE

Koliko do jučer prostor Trga Vatroslava Lisinskog bio je jedna od posljednjih zona besplatnog parkinja u Tvrđi. Uspostavom gradilišta ondje parkiranje, ali i prolazak automobilima više nije moguć. U Gradu podsjećaju kako su planski za tu namjenu uredili prostor ispred GPP-a, ali i da u bližoj budućnost u Tvrđi neće biti moguće parkirati. “Zato je potrebno da se već sada počnemo navikavati na parkiranje obodno oko Tvrđe”, poziva Vrkić.

66

milijuna kuna ukupna je vrijednost projekta

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA

Na subotnjoj kavi s poznatim Osječanima

RODITELJI DJECU VIŠE NEĆE MORATI VODITI U BIZOVAC

Otvorena dječja ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

ROBERT DORA OPET PREDSJEDNIK UDRUGE SV. VINKA PAULSKOG

Brinu se o pedeset obitelji u potrebi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN RADIĆ, DRAGAN VULIN I MATE JURČEVIĆ ZA PAMPAS NAJAVLJUJU

Napravit će i Retfalu na Dravi

2

“GRAVER” 75 GODINA U ŽUPANIJSKOJ 6

Obrtnička obitelj gravira za pape i predsjednike, sportaše i zaljubljene...

3

POČETAK MEGAPROJEKTA

Prvim je ugovorom otvoren put prema modernom KBC-u