Crna kronika
OSJEČANI NA OPREZU - LOPOVI KRADU S PARKIRANIH VOZILA

U Osijeku učestale krađe kotača s automobila
Objavljeno 6. svibnja, 2009.
OSIJEK - U samo nekoliko dana u Osijeku su dvojica vozača ostala bez kotača na svojim automobilima.
Posljednji slučaj (koji se dogodio prije nekoliko dana, a tek nedavno je prijavljen policiji nap.a.), zbio se u u Bednjanskoj ulici, u Osijeku.
- Nepoznati je počinitelj u noći između 30. travnja i 1. svibnja s osobnog automobila Alfa Romeo ukrao sva četiri kotača. Pedesetdevetogodišnji vlasnik iz Osijeka oštećen je za oko 6.000 kuna, doznajemo od Edite Roterbauer, glasnogovornice PU osječko-baranjske. Podsjetimo, prvi prijavljeni slučaj zbio se na Vijencu Ivana Meštrovića tijekom prošlog vikenda, kada su lopovi ukrali četiri kotača s Audia cupe švicarskih nacionalnih oznaka u vlasništvu nogometnog kluba “Grasshoper”, kojega koristi 26-godišnji Brazilac, inače bivši igrač NK Osijek David Junior Lopez. Audi je bio parkiran iza nekadašnje trgovine “Kadena”. Parkiralište je okruženo zgradama, a nitko ništa nije vidio! Šteta pričinjena ovom krađom procjenjuje se na oko 15 tisuća kuna.
U čitavoj priči zbunjuje činjenica što se ovdje radi ili o bandi pravih “mahera”, koji bi mogli zbog nevjerojatne brzine raditi na mijenjanju kotača na Formuli 1, ili o bandi kradljivaca koji imaju nevjerojatnu sreću. Naime, nitko od slučajnih prolaznika ili stanovnika u obližnjim zgradama nije vidio trenutak skidanja kotača s automobila. Upućeni tvrde da za manje od pet minuta dvojica ne mogu skinuti četiri kotača s automobila.

Sandra LACIĆ

Prošloga tjedna dvojica su Baranjaca, 25-godišnjak iz Meca i 20-godišnjak iz Darde, uništila nekoliko desetaka retrovizora na parkiranim automobilima u osječkim naseljima Vijenac Ivana Meštrovića i Sjenjak. Uz to na neke od automobila su se i pomokrili. Ubrzo nakon divljanja uhićeni su.
Najčitanije iz rubrike