Sport
HRVATSKI GIMNASTIČARI U TURSKOJ

Priprema za veliki ispit u Dohi
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Tri tjedna su ostala do Svjetskog kupa u Dohi, posljednjeg turnira koji se računa u borbi za Olimpijske igre u Parizu, a do nastupa u Dohi hrvatskim reprezentativcima u gimnastici se na dva Svjetska kupa, u Antalyi i Osijeku, otvara prilika za održavanje i poboljšavanje forme. U dosta promijenjenom sastavu hrvatska reprezentacija otišla je put turske Antalye. Od gimnastičarki će se za dobar rezultat boriti Sara Šulekić, Tina Zelčić i Mila Prpić. Na put nije otišla Ana Đerek, koja se ponovo ozlijedila. U muškoj konkurenciji na konju s hvataljkama nastupit će Mateo Žugec i Liam Rabić.



Sara Šulekić i dalje se bori za odlazak na Olimpijske igre. Nakon vrlo dobrih nastupa na dvovisinskim ručama na kvalifikacijskim svjetskim kupovima u Kairu, Cottbusu i Bakuu, još uvijek ima nadu da preko Dohe može do Pariza. Prije toga je natjecanje u Antalyi, a potom i u Osijeku.



- Nadam se da ću na oba natjecanja imati dobre nastupe i možda ući u finale, a pogotovo mi je to želja u Osijeku jer je tamo domaća publika i domaći teren. Oba natjecanja će mi dobro doći za pripremu prije Dohe - izjavila je Šulekić. I Tina Zelčić još uvijek ima teorijske šanse da preko grede dohvati olimpijsku smotru.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike