Sport
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

BSK pobjedom u Sigetu osigurao ostanak
Objavljeno 26. svibnja, 2023.
Drugoligaški nogomet i sljedeće sezone igrat će se u Bijelom Brdu. Momčad BSK slavila je jučer na gostovanju u Sigetu protiv Hrvatskog dragovoljca i na taj način, kolo prije kraja prvenstva, uklonila posljednje dvojbe oko ostanka među drugoligašima. Bjelobrđani su na gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca koji je već odavno izgubio sve izglede za očuvanje statusa u drugom razredu hrvatskog nogometa otišli s jasnim ciljem - pobijediti i osigurati ostanak. Bio je to susret kojim je otvoreno 32. kolo Supersport Prve lige jer se preostale utakmice igraju danas i sutra. U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a Bjelobrđani su pitanje pobjednika riješili u nastavku susreta kada su u samo tri minute postigli dva pogotka. Prvo je u 51. minuti Marx Tokich doveo BSK u vodstvo, a samo tri minute kasnije udvostručio ga je Stjepan Plaznja, pa je momčadi Denisa Krstanovića preostalo utakmicu mirno privesti kraju. U tome im je pomoglo i isključenje neopreznog Antonija Perića koji je u igru ušao u 53. minuti, a u 82. je već stigao zaraditi drugu javnu opomenu, što je značilo kako je za njega utakmica završena. Tim isključenjem ugasila se posljednja nada "dragovoljaca", ako je uopće i postojala, o eventualnom povratku u utakmicu.

BSK će tako u miru moći odigrati susret posljednjeg, 33. kola, u kojem će za tjedan dana na svom stadionu ugostiti Dugopolje.

D.Keler

 
H. DRAGOVOLJAC       0

BSK       2(0)

ZAGREB - ŠRC Stjepan Spajić. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: Renato Lacić (Split). Strijelci: 0:1 Tokich (50), 0:2 Plazonja (54). Žuti kartoni: Marić, Perić, Luo (Hrvatski dragovoljac), Sunday, Sinanović, Mišić (BSK). Crveni kartoni: Perić (Hrvatski dragovoljac).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Debijađi, Filipović, Luo (od 53. Perić), Žutić, Ćavar, Čabrajić, Pistelli (od 62. Veljača), Zdunić, Amotaeng (od 75. Bičanić).

BSK: Đilas, Benić, Dobrijević, Tomašević, Rudić (od 46. Župan), Mišić (od 84. Sesugh), Tokich, Pudić, Sinanović (od 56. Pecarski), Sunday (od 76. Baković), Plazonja (od 76. Nešić).

Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike