Sport
SUPERSPORT PRVA HMNL

Nije pomogla ni uobičajena
borbenost, ni podrška s
tribina, Dinamo bio prejak
Objavljeno 19. ožujka, 2023.

Pao je i Zrinjevac. Osječki malonogometaši doživjeli su prvi ovosezonski poraz na svom parketu. U susretu protiv Dinama ništa nije moglo pomoći Osijeku. Ni podrška dobro popunjenih tribina, ni vodstvo koje je, istina, zakratko imao, ni već poslovična borbenost i predanost. Gosti su jednostavno bili - prejaki.



U najavi utakmice trener Osječana Saša Voldin dao je naslutiti koliko težak posao čeka njegovu momčad, a na parketu se to samo potvrdilo. Zagrepčani su jedini posve nadigrali Osijek i zbog toga njihovoj pobjedi nema nijedne zamjerke.

Osječani su se borili koliko su mogli, ali za dobiti kvalitetnijeg suparnika to nije bilo dovoljno. Opet da su se neki detalji drugačije složili, mogla je možda utakmica biti neizvjesnija. Osijek je poveo, ali je odmah u sljedećem napadu primio pogodak za izjednačenje, pa uskoro i drugi za preokret Dinama. Tu se možda i slomio susret, bez obzira na to što je još bila relativno rana faza utakmice. Kada je došao u vodstvo Dinamo je igrao mirnije, a u tome je njegova kvaliteta došla do izražaja, pa nakon dugo vremena u Zrinjevcu nismo svjedočili rezultatskoj neizvjesnosti.

- Dinamo je stvarno jak i kvalitetan, čak do te mjere da sam se prvi put ove sezone osjećao posve nemoćno. Nadigrali su nas, a ponekad sam imao osjećaj kako im ne bismo naštetili ni da smo mogli igrati s petoricom igrača u polju. Istina, opet smo olako primali pogotke, što se posebno odnosi na prvi i drugi, nakon što smo poveli. No, kad igraš protiv momčadi takve kvalitete kao što je Dinamo, svaka se najmanja dekoncentracija kažnjava. Čim bismo malo zaprijetili oni bi odgovorili pogotkom - rekao je Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.


Osječani imaju još dvije prilike za osiguravanje plasmana u doigravanje. U posljednja dva kola ulaze s pet bodova više od devetoplasirane Torcide, pa su još uvijek u dobitnoj situaciji.

- Bit će neizvjesno do kraja. Ostaju nam još susreti protiv Pule u gostima i na kraju domaći ogled s Crnicom. Treba nam jedna pobjeda iz ta dva susreta, ili jedan poraz Torcide. Nećemo gledati druge. Koncentrirat ćemo se samo na sebe. Čeka nas gostovanje u Puli i već tamo ćemo pokušati pobijediti i riješiti pitanje plasmana u play-off - poručuje Voldin. D. Keler

OSIJEK       2 (1)

DINAMO       6 (2)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 800. Suci: Vedran Babić i Mario Budimir (oba Split) - po 7. Strijelci: 1:0 Pandurević (9), 1:1 Čekol (9), 1:2 Čekol (11), 1:3 Novak (25), 1:4 Perić (28), 2:4 Lima (28), 2:5 Zonjić (29), 2:6 Šućur (40). Žuti kartoni: Čavar, Budnavica (Osijek), Postružin (Dinamo). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Rončević 6,5, Pandurević 6,5, Lima 6,5, Čavar 5,5, Bundavica 6, Popović 6, Kovač, Amidžić, Šalaj 6, Bogati, Damjanović 6, Kotris, Šerić 5,5.

DINAMO: Piplica 6, Perić 7, Postružin 6,5, Čekol 7,5, T. Novak 7, Pavlić, Dragaš, Konsuo 6, Mužar 6, Šućur 6, Vučković, Dekanić 6, Zonjić 7, F.Novak 6.

IGRAČ UTAKMICE: KRISTIJAN ČEKOL (DINAMO)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike