Sport
ZAVRŠNICA PRVE HRVATSKE KUGLAČKE LIGE

Pretposljednja prigoda za osvajanje bodova spasa
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
Bliži se kraj sezone za kuglačke prvoligaš(ic)e. Vikend nam donosi pretposljednje, 17. kolo, u sklopu kojeg slavonski tercet gostuje. Dvojac s Drave osjetit će i miris morskog zraka, dok Đurđenovčane čeka derbi začelja u Čakovcu. Teoretski, nitko od naših klubova još nije osigurao ostanak u eliti za slijedeću sezonu.



Kod kuglača strahuje još kvartet, u kojem na papiru Osijek ima najlagodniju situaciju, još uvijek ne i bezbrižnu. Uz to, u subotu se gostuje kod Zadra, koji nakon što je prije tjedan dana neplanirano izgubio u Đurđenovcu, sigurno nema namjeru ostati praznih ruku iz dva uzastopna okršaja sa Slavoncima. U prošlom kolu kuglači s Drave pružili su dobru ekipnu partiju, što je ohrabrujuće uoči odlaska na staze trenutačno trećeplasiranog sastava. Nakon dvije uzastopne pobjede, Đurđenovac je protiv svih prognoza došao na korak do spasa. Ako danas ostane neporažen kod Željezničara, igrat će i drugu godinu zaredom u najjačem društvu. Ostali parovi: Mertojak - Grmoščica, Bjelovar - Plitivice i Zaprešić - Poštar.



Nakon šest uzastopnih poraza kuglačice Osijeka ‘97 još su uvijek bod iznad kritične zone. Niz će se teško prekinuti u Poreču, Istra je naš ponajbolji sastav, stoga bi odluka o ostanku trebala pasti u posljednjem kolu. U ovom još igraju: Ogulin - Kustošija, Rijeka - Zagreb, Podravka - Mlaka i Siscia - Split.



U 21. kolu Prve B lige Sjever sastaju se: Slavonac - Novska, Obrtnik Torbar - Fortuna, Ciglenica - Medveščak 1958, Lepoglava - Zabok, Nove nade - Ponikve i Zrinski Pivovara - Pakrac-Papuk. N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike