Sport
SLAVONSKI TERCET U KADETSKOJ LIGI

Osječani nižu pobjede i pritom ne gube setove
Objavljeno 1. veljače, 2023.
Kadetski odbojkaški uzrast ima privilegij tijekom sezone odigrati velik broj utakmica. Jedinstvena liga u kojoj sudjeluje 14 klubova sjajan je poligon za razvoj i skupljanje iskustva, a tu prigodu imaju i mladići rođeni 2006. i mlađi s hrvatskog istoka. U konkurenciji su i tri slavonska kluba, koja će na kraju pokušati biti među osam najboljih koji će na kraju sezone na završnom turniru igrati za naslov. Proboj za prolazak u play-off, ali i više od toga nije upitan za Mursu-Osijek, koja je prošle sezone osvojila drugo mjesto na PH. Aktualna generacija pod vodstvom Zvonimira Bogdanovića odradila je dosadašnja četiri kola i sedam utakmica na visokoj razini. Kadeti s Drave su nakon pet pobjeda u prvom dijelu sezone drugi otvorili u Splitu, gdje su sa po 3:0 nadvisili domaćina te Ribola Kaštela. Posebno veseli pobjeda nad vršnjacima Splita, koji su u prethodnih šest utakmica samo jednom kapitulirali. "Mursa" je sedam pobjeda ostvarila i bez izgubljenog seta, stoga je jasno da trener Bogdanović na okupu ima kadar s kojim se može boriti i za naslov prvaka. Njega čine: Gabriel Šunjo, Ivan Dugandžić, Martin Bošnjak, Jakov Šušnjara, Roko Šustek, Mario Volarić, Dorian Mihin, Krešimir Bohović, Roko Čičak, Karlo Malčić, Patrik Ljubojević, Domagoj Petrović, Petar Stojković i Niko Puljić.



Trenutnu poziciju koja vodi u doigravanje drže i odbojkaši sa Save. Marsonia je na učinku 4-4 s deset bodova, što je trenutno dostatno za osmo mjesto. Prve utakmice u 2023. Brođani su odigrali u Rijeci, gdje ih je porazio domaćin (3:0), a slavilo se protiv Rovinja (2:1). Tijekom dosadašnjeg dijela sezone za sastav trenera Šimića igrali su: Dario Blažević, Šimun Bogdanović, Karlo Breščaković, Endy Džebić, Jona Janković, Andrej Kalanj, Antonio Konjetić, Antonio Lačen, Lovro Novoselić, Bruno Orešković, Gašpar Pavlović, Ivan Pejanović, Luka Šaf i Josip Šokčević.



Na mini turniru u sklopu 4. kola u Splitu zaigrali su i Nuštarci. Zrinski je nakon pet poraza upisao premijernu pobjedu protiv Kaštelana (2:1), ali protiv Splita nije išlo (0:3). Mogao je saldo od trenutnih 1-6 i četiri boda (10. mjesto) biti i bolji, ali se još tamo u uvodnim dvobojima gubilo 2:1 od Marsonije i Rovinja u neizvjesnim završnicama. No ima za sastav Stjepana Raguža i Tihomira Škvarića još dosta utakmica za popravak dojma i plasmana koji će na parketu pokušati ostvariti: Marin Rupčić, Ante Rupčić, Ruben Smilović, Ivan Šarić, Dario Solarević, Ante Šimunović, Luka Kremer, Eugen Sesar, Šimun Ižaković, Dorijan Škvarić, Matej Ban. N.B.
Najčitanije iz rubrike