Sport
ODBOJKAŠI NASTAVILI SUPERLIGU

Mursa-Osijek se drži navika iz prvog dijela sezone
Objavljeno 23. siječnja, 2023.

Tamo gdje su stali prošle godine, odbojkaši Mursa-Osijeka nastavljaju i u 2023. Otvaranje drugog dijela domaćeg prvenstva bilo je uspješno, u 12. kolu momčad Marija Tepperta lako se obračunala s Rijekom. Sve je odrađeno rutinski, pa tako u tri seta nismo gledali ravnopravnu borbu. Domaćin je od prvog poena pokazao ozbiljnost, sve je bilo riješeno za 65 minuta, čak ostaje dojam da su gosti mogli i malo ranije krenuti put Kvarnera. Trener "mursaša", za razliku od nekih prethodnih domaćih okršaja s objektivno slabijim protivnikom, nije previše rotirao, postava u sastavu Garchet, Đirlić, Lizanec, Vuković, Da Silva Santos, Viloria i libero Busak Vidaković, bila je gotovo u pogonu do samog kraja, uz kraće role Majera i Škugora.



- Bilo je jasno da će trajanje utakmice zavisiti prije svega od našeg pristupa, koji je bio na željenoj razini. Odmah smo u startu imali visoko vodstvo, tih 12:3 pokazalo je smjer u kojem će ići ova utakmica. Bila nam je ovo treća u razmaku od samo četiri dana, prve dvije bile su protiv jačih protivnik u MEVZA ligi, u kojima su se igrači ipak i potrošili. Ostalo je snage da odradimo ono što se od nas ipak i očekivalo, drugi dio sezone otvorili smo onako kako smo odradili prvi - zadovoljan je bio Mario Teppert. Njegova momčad dobro je odradila prvi službeni tjedan u nastavku sezone koji se odvijao u Maloj dvorani Gradski vrt. Uvertira su bile MEVZA utakmice, gdje je ostvarena pobjeda nad slovački Riekerom (3:2), te se upisao poraz od slovenskog Calcita (0:3). U takvom će se ritmu igrati i za deset dana, kada je na programu posljednji od pet turnira osnovnog dijela MEVZA lige. Mursa-Osijek dvije će utakmice odigrati u Ljubljani, protiv austrijske SC Zadruga AICH/DOB i domaćeg ACH Volleya. Protiv vodećeg dvojca tražit će se put do ostanka na četvrtom mjestu, koje vodi i u doigravanje. Teoretski je sve otvoreno, ali staza je najteža moguća, stoga će biti zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju Osječani predstaviti prvih dana veljače. Siječanj je bio dobra uvertira... N. Benčina
MURSA-OS.       3

RIJEKA       0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gedatelja: 70. Suci: Gerić i Pišćak.

MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Škugor, Kraljević (L), Đirlić, De Silva Santos, Garchet, Majer, Lizanec, Viloria, Vuković, Busak Vidaković, Junaković.

RIJEKA: Đulović, Čargonja, Krmpotić, Maglica, Lasić, Mičetić, Dukić, Babić, Žeželić, Smiljanić (L).

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:20, 25:15, 25:20

MARSONIA OSVOJILA PRVI BOD
Nakon što je upisala svih 11 poraza u prvom dijelu sezone, Marsonia je izgubila i prvu utakmicu u nastavku. Ali, Brođani su u Rovinju bili rezultatski i više nego ravnopravni, osvojili su prve setove i prvi bod. Poraz od 3:2 (20:25, 26:24, 22:25, 25:20, 16:14), stoga je razlog za podizanje optimizma u predstojećoj borbi za bijeg sa začelja. Maksimalan broj setova, ali sa sretnim završetkom, odigrala je Enna Vukovar, koja je kod kuće slavila protiv Rijeke CO 3:2 (25:21, 23:25, 25:22, 23:25, 15:8).

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike