Sport
MOK MURSA-OSIJEK NE SKRIVA AMBICIJE

Novi roster za novu sezonu i napad na domaće trofeje
Objavljeno 30. rujna, 2022.
Prvu službenu utakmicu odbojkaši s Drave igraju u subotu u Rijeci

Kreće nova odbojkaška sezona u kojoj će se Mursa-Osijek predstaviti u potpuno novom ruhu. Između dva natjecateljska ciklusa dogodilo se mnogo promjena u igračkom kadru.



Mnogo je novih lica, nema više nekih starih, dobro poznatih koji su dali itekako značajan doprinos u rezultatima koji su posljednjih sezona na visokoj razini. Trener Mario Teppert vjeruje da će rezultatska krivulja nastaviti ići uzlaznom putanjom, bez obzira na to što se u nove izazove na domaćoj i međunarodnoj sceni ide s gotovo potpuno novim snagama.

- Dosta je promjena, od onih koji su iznijeli prošlu sezonu ostala su četvorica igrača. Morali smo biti aktivni u ljetnoj stanci, u kojoj smo napravili dobar posao. S obzirom na to da ono što nam je bilo potrebno nismo mogli naći na hrvatskom tržištu, doveli smo nekoliko iskusnih internacionalaca, ali i neke domaće mlađe igrače, koji kod nas imaju prigodu za afirmaciju. Ono što je važno jest to da smo stvorili profesionalnu ekipu, jer ranije je bilo dosta igrača koji su imali radne i školske obveze, što nije uvijek bilo lako uskladiti, naglašava trener "mursaša".

U momčadi koja je prošle sezone završila kao druga u Superligi te igrala finale Kupa Hrvatske više nema Ivana Matokovića, Krešimira Prlića, Stanka Stankovića, Gabrijela Ivančića, Lucas Groca, Filipa Nedića i Josipa Ilića. Jasno da je otišla široka i kvalitetna lepeza igrača, ali u upravi su se potrudili da dovedu i adekvatne zamjene. Većina ih dolazi izvan naših granica, tako su nove akvizicije brazilski tehničar Hiago Garchet, korektor iz BiH Danilo Vuković, ukrajinski primač Stanislav Lyzanets, a izvjestan je transfer još jednog srednjeg blokera s južnoameričkog podneblja. Stigao je i domaći kvartet, među njima je Kaštelanin Ivan Đirlić (primač) najzvučnije ime, a u gradu na Dravi karijeru nastavljaju i mlade snage Ivan Dugandžić (iz Marsonije, primač), Tibor Verasto (Daruvar, korektor) te Hrvoje Junaković (Šibenik, tehničar). Od starosjedilaca tu su i dalje kapetan Davor Bogdanović, Tino Busak Vidaković, Filip Kraljević, Petar Majer, Lovro Škugor, David Šmital te Dino Šoš, Mislav Karačić, Petar Mikolčević i Dorijan Šimunić, koji dolaze iz mlađih klupskih kategorija. Nikad više imena na rosteru, a vidjet ćemo koji će biti u zapisniku prve utakmice, koja je u subotu u Rijeci na otvaranju Superlige.

- Spremni smo za sezonu uoči koje ne krijemo visoke ambicije. Imamo dobar spoj mladosti i iskustva, a prijateljske utakmice koje smo odigrali potvrdili su potencijal koji posjedujemo. Jasno, s obzirom na mnogo promjena, treba još vremena za uigravanje, ali bit će ove sezone mnogo utakmica. Aktualni smo viceprvaci u oba domaća natjecanja, postavili smo i ranije visoku letvicu. Naravno, pratimo što se događa i kod konkurencije, ali oslanjamo se samo na naše mogućnosti. Mislim da su takve da se možemo upustiti u borbu za trofeje - kaže Mario Teppert, trener odbojkaša s Drave, koji s mnogo ambicija ulaze u nadolazeću sezonu.

Nino Benčina
NA DVA DOMAĆA I MEĐUNARODNA FRONTA
Imat će odbojkaši s Drave u nekim dijelovima sezone u vrlo zgusnut program. Ništa čudno, jer će se uz dvostruke domaće obveze odrađivati i one međunarodne. Na meniju su i nastupi u europskom kupu, ali i MEVZA ligi. Krajem prošle godine, Osječani su nastupili u Challenge kupu, trećem po znazi euroklupskom natjecanju. Sada su napravili dodatni iskorak te su uvršteni u ždrijeb CEV kupa, koji je prema kvaliteti odmah iza Lige prvaka, iz čijih kvalifikacija i dolazi protivnik u prvom krugu. Riječ je o makedonskom prvaku Strumici (ispali iz LP od nizozemskog Dynako Apeldoorn), koji će biti domaćin prvog dvoboja već 12. listopada, a tjedan dana kasnije igra se u Gradskom vrtu. U slučaju prolaza, za proboj u osminu finala igralo bi se protiv Jihostroja (Češke Budojevice). U MEVZA ligi, pak, uz hrvatske sudjeluju klubovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Slovačke. Igrat će se turnirski, prvi je na programu u studenome, a domaćin jednog bit će i hrvatski viceprvak.

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike