Sport
KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠA ZA EP

Hrvatska spremna za vrući
doček u predgrađu Atene
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
Prvo gostovanje u skupini E naša reprezentacija određuje u Glyafadi u nedjelju od 19.30 sati

Premijera je odrađena uspješno, odbojkaši Hrvatske pobjedom su krenuli u kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje je na programu sljedeće godine. Pobjeda je očekivana, s druge strane mreže bili su Ciprani, koji slove za autsajdera skupine E i koji u osječkom Gradskom vrtu nisu pravili probleme igračima Cedrica Enarda.



Uvjerljiv start, posao se odradio za 67 minuta u tri seta. Ostaje dojam da je Hrvatska mogla biti još uvjerljivija, ali nije bilo potrebe ići punim intenzitetom. Sve je bilo pod kontrolom, tek u nekoliko navrata borbeni, ali ipak nekvalitetniji suparnik bio je u nekom rezultatskom priključku, no nije bilo ni traga mogućim komplikacijama.

Postavili smo se autoritativno, kao favoriti od samog početka. Bilo je u prvom setu malo gubljenja koncentracije, pa je suparnik s minus šest stigao na dva poena zaostatka. Ali ništa nije bilo sporno, nismo dopustili nikakvo iznenađenje, napravili smo ono što se od nas i očekivalo - kaže Leo Andrić, korektor hrvatske izabrane vrste, koji je s 15 poena bio najučinkovitiji u redovima pobjednika. Na mreži mu ciparski blok nije mogao naškoditi, ali Leo i suigrači dosta su dobar posao napravili i kvalitetnim servisom. To je bilo i više nego dostatno za pobjedu, a za pokazati nešto više treba i poticaj od protivnika, a on je dolazio vrlo rijetko.

No već sljedeća utakmice trebala bi iz Hrvatske izvući ono najbolje. Prvo gostovanje je kod glavnog konkurenta u borbi za prvo mjesto, koje donosi siguran plasman na Eurovolley. U nedjelju čeka motivirana Grčka.

Sigurno je da nas čeka vatrena atmosfera, stoga moramo biti oprezni, ne smijemo izgoriti odmah na početku, što bi protivniku svakako dalo dodatni poticaj. Prema prognozama, Grci su nam najveći suparnici u borbi za primat u skupini, stoga smo svjesni što donosi pozitivan rezultat na prvom gostovanju, naglašava kapetan Marko Sedlaček, koji se sa suigračima prije nešto više od mjesec dana slavio pobjedu protiv nedjeljnog protivnika. U četvrtfinalu Mediteranskih igara Grci nisu imali ni najmanje izgleda.

Dobili smo u tri seta, bez problema, ali sumnjam da se to može ponoviti. Grčka je u odnosu prema tom dvoboju jača za dva-tri iskusna igrača, ali ni mi u Alžiru nismo bili u najjačem sastavu. Stoga se ne treba baviti prethodnom utakmicom, ova je važna, nosi ulog, svjesni smo da bismo pobjedom napravili velik korak prema Euru, smatra kapetan hrvatskih odbojkaša, koji svoju drugu pobjedu u skupini E traže u predgrađu Atene. Susret u Glyfadi počinje u 19.30 prema našem vremenu (sat ranije u prema lokalnom vremenu), u dvorani koja prima 2200 gledatelja. Moglo bi biti vatreno, ali i poticajno za naše odbojkaše.

Nino Benčina
BROJ POBJEDA VAŽNIJI OD BODOVA
Sve prognoze govore da su Hrvatska i Grčka glavni konkurenti u borbi za prvo mjesto u skupini, koje direktno vodi na EP. No je li to baš tako, iako su obje momčadi startale pobjedama? Hrvatska se lako obračunala s Ciprom, no Grci su teškom mukom prošli gostovanje u Voldeu, gdje su domaći Norvežani imali i propustili vodstvo od 2:0 u setovima. Na sjeveru Europe očito se neće moći samo tako do pobjede, koje su i najvažniji čimbenik u borbi za poredak. Stoga je u trenutnom poretku naša reprezentacija vodeća, jer ima bod više od Grčke. Neka tako i ostane.

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike