Sport
DARIO RUGAŠEVIĆ OPET U CIBALIJI

Više nikamo ne idem
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
Prelazak je bio davno dogovoren, Dario Rugašević dao je svoju riječ, ali nije mogao službeno postati igrač Cibalije dok ne razriješi svoj odnos sa slovenskim prvoligašem Radomljem. No od početka srpnja Rugašević je opet u redovima vinkovačkog nogometnog ligaša, a ovaj put je došao, kako kaže, da bi ostao. U Cibaliju se vratio iz Radomlja, s kojim je ovoga ljeta bilo povuci-potegni. Igrač je želio kući, Slovenci su nešto odugovlačili s ispisnicom, ali na kraju je ugovor raskinut.

- Da, raspetljao sam nekako odnos s Radomljem. Inzistirali su na aktivaciji druge godine ugovora, imao sam opciju “jedan plus jedan”, a prva je istekla posljednjega dana lipnja. No, bio sam ustrajan u razlazu i ipak mi nisu pravili probleme. Shvatili su valjda da ne bih glavom bio ondje, pa je bolje za sve da se raziđemo - kazao je Rugašević za Vinkulju.hr.

U Radomlju ga nisu u prvi mah bili voljni pustiti, jer nakon prijeloma noge i šestomjesečnog izbivanja s terena vratio su u drugom dijelu prošle sezone i pokazao se u vrlo dobrom izdanju. Prijelom noge i duga stanka sad su prošlost, Rugašević poručuje: Spreman sam i jedva čekam početak priprema i novu sezonu u nebeskoplavom dresu. S Cibalijom je potpisao jednogodišnji ugovor, ali to ne znači da će ostati samo do sljedećeg ljeta.

- Što se mene tiče, više ne kanim odlaziti iz Vinkovaca. Imam 31 godinu, dosta je bilo povlačenja po bijelom svijetu - dodao je Rugašević za Vinkulju.hr.

Otkrio je kako mu je motiv za povratak bila ta neka nova priča u Cibaliji. Razgovarao je s Jazviće, pa s direktorom Tomićem, svidjeli su mu se planovi kluba i nije previše dvojio trebali li napustiti Sloveniju i ponovno zaigrati u klubu s Bosuta.

A nakon 15 godina u Cibaliju se vratio i Dejan Pavličić. Bivši kapetan vinkovačke momčadi imenovan je pomoćnikom sportskog direktora s naglaskom i djelokrugom na školi nogometa. I. Li.
Najčitanije iz rubrike