Sport
U OSIJEKU KOŠARKAŠKI TURNIR PRO 3X3

Kvalifikacije kreću od 18 sati
Objavljeno 23. lipnja, 2022.
Sve je spremno za osječko izdanje košarkaškog turnira iz serije PRO 3x3 Toura koji će se održati u petak i subotu na Trgu Ante Starčevića. Prijave su se primale do ponoći, tako da će točna satnica utakmica biti poznata tek u petak prije podne, no jasno je kako će se u petak igrati kvalifikacije, a u subotu glavni dio turnira, koji će tako biti odlična dopuna prvoj ovogodišnjoj Osječkoj ljetnoj noći.

Prije nego što na teren iziđu pravi "hakleri", isprobat će ga oni mlađi. Oba dana turnira predviđeno je vrijeme i za najmlađe (Kids‘ day), a u petak će, od 10 sati, svoje možda i prvi iskustvo s košarkaškom loptom testirati vrtićarci. Nakon njih odigrat će se i završnica osnovnoškolskih (peti i šesti te sedmi i osmi razredi) te srednjoškolskih natjecanja u košarci 3x3, natjecanju koje je upravo Osijek prvi pokrenuo u ovakvom obliku.

Sve to bit će samo uvod u ono pravo, koje će u petak početi u 18 sati, kada počinju utakmice na šestom po redu turniru iz serije PRO 3x3 Toura. Podsjetimo, ukupno će se održati devet "kvalifikacijskih" turnira, na kojima će ekipe skupljati bodove kako bi se plasirale na završnicu u Puli početkom rujna, a gdje će se boriti za odlazak na međunarodni kvalifikacijski turnir World Toura u Parizu, u listopadu. Ekipe će se danas boriti za ulazak u subotnji glavni dio turnira na kojem je finale planirano za kasne večernje sate, pred nedvojbeno velikim brojem gledatelja. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike