Sport
VELIKE PROMJENE U OSIJEKU II

Tko će naslijediti Tomislava Radotića?
Objavljeno 18. lipnja, 2022.
Momčad Osijeka II tijekom ljeta doživjet će ozbiljnu reorganizaciju. Ta selekcija, koja je zamišljena kao razvojna odlukom HNS-a koji je odlučio reorganizirati natjecanja u nižim ligama, izgubila je status drugoligaša. Istina, formalno će igrati u Drugoj ligi, ali to će prema novom ustroju biti treći rang hrvatskog nogometa. Prvi put će ta liga biti jedinstvena, a ne regionalna, kao dosad, pa bi i kvaliteta nogometa u njemu trebala biti bolja. U Gradskom vrtu dosta su vijećali o tome treba li u tim okolnostima Osijek II nastaviti egzistirati. No, kako troškove natjecanja snosi HNS, odlučilo se isprobati igrati u tom novom stupnju natjecanja.

- Ta je momčad dobra za razvoj mladih igrača. Šteta je što nećemo više igrati u drugom stupnju natjecanja, ali ta novoformirana Druga liga, koja je zapravo treći razred, mogla bi biti dovoljno kvalitetna kako bi našim mladim igračima pružila dobre uvjete za razvoj. U njoj ćemo igrati s igračima koji su tek izišli iz juniora, ili su izlazno godište, jer bilo što drugo nema smisla - rekao je Nenad Bjelica, prvi čovjek struke u Gradskom vrtu.

Izvjesno je kako će ta momčad u odnosu na prošlu sezonu doživjeti prilične promjene. Prvo treba promaći novog trenera, jer je Tomislav Radotić otišao u Cibaliju. Od igrača već ranije je otišao Mateo Karamatić u redove ljubljanske Olimpije, a Marko Hanuljak ovih je dana postao novi član Posušja. Odlazaka će vjerojatno biti još, jer Bjelica u toj momčadi želi igrače koji su rođeni 2003. i 2004. godine. D.Keler
BRANŠTETER NA POSUDBU U SLAVEN BELUPO
Mladi Osijekov napadač Luka Branšteter sljedeću će sezonu provesti na posudbi u redovima Slaven Belupa. Drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Aluminiju, iz Kidričeva, u Sloveniji, ali ga je ozljeda spriječila u iskazivanju neupitnog potencijala. Sreću će stoga potražiti kod Zorana Zekića u Slaven Belupu. Zekić ga je želio, što bi Luki trebala biti prednost, a u Gradskom vrtu nadaju se kako će krenuti stopama Diona Drena Belje koji je prošlosezonsku posudbu u Istru 1961 iskorstio na najbolji mogući način.

Najčitanije iz rubrike