Sport
JUDO PRVENSTVO HRVATSKE

U Osijek s medaljama, Nikola Hogl prvak države
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
Zagreb je bio domaćin judo Prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice te juniore i juniorke. U najjačoj hrvatskoj konkurenciji među više od 150 nastupali su i osječki džudaši, članovi Mladosti i Osijeka. Natjecatelji oba kluba vratili su se kući s medaljama.



Treneri Željko Damjanić i Dubravko Krček vodili su "mladostaše" u metropoli, u juniorskoj konkurenciji klub su predstavljale tri djevojke, a najbolji rezultat ostvarila je Stella Lovaković osvojivši srebro u kategoriji do 78 kg. Sara Imeri (do 63 kg) i Dunja Hogl (do 70 kg) završile su na istom, sedmom mjestu. U konkurenciji dječaka i djevojčica do 14 godina Mladost Nikola Hogl u kategoriji do 46 kg ostvario je svih pet pobjeda i okitio se naslovom prvaka države. Tena Mikulandra osvojila je broncu u kategoriji djevojčica do 48 kg, a Ira Kadić izgubila je borbu za broncu i s tri pobjede i dva poraza ostvarila plasman na peto mjesto.



Boje Judo kluba Osijek branila su braća Luka i Ivan Katić. Luka je s tri pobjede i porazom u kategoriji do 66 kg i odlično odrađenim borbama zauzeo treće mjesto, a Ivan je izgubio prvu borbu i oprostio se od daljnjeg natjecanja. Inače, Luki Katiću je ovo bila i odlična i jaka provjera prije nastupa na Europskom kadetskom prvenstvu koje će se održati u Poreču krajem lipnja. I. Li.
Možda ste propustili...

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike