Sport
DARĐANSKI TREĆELIGAŠ JE POD VODSTVOM NOVOGA TRENERA

Milan Vuica zadovoljan onim što je zatekao pokraj Đole
Objavljeno 27. siječnja, 2022.

Nakon sedmodnevnih pripremnih aktivnosti za proljetni dio trećeligaške sezone nogometaši Darde odigrali su i prvu ovozimsku test-utakmicu. Pod vodstvom novoga trenera Milana Vuice, koji je na klupi naslijedio sugrađanina Ivicu Vučka, pod čijim je dvogodišnjim kormilarenjem ligaš iz Darde prošloga ljeta dospio među slavonsko-baranjske najkvalitetnije amaterske klubove.



Serija, međutim, zaključnih jesenskih lošijih rezultata ponukala je Vučka na davanje ostavke, koju su vodeći ljudi kluba, predsjednik Dražen Cvetko, dopredsjednik Dražen Grgić i tajnik Boris Novak, prihvatili te za kormilo doveli Vuicu. Njemu će najbliži suradnici biti Goran Panić i Berislav Tunjić, koji su na prozivci zatekli sav igrački kadar iz jesenskog dijela sezone, nakon čijih su 17 kola Treće HNL "Istok" Darđani zauzeli 12. mjesto, sa šest bodova više od pretposljednjeg, koje u konačnici svakako treba izbjeći. Za tu misiju svlačionica je osvježena tercetom novaka: Tin Kvesić (Višnjevac), Petar Pranjić (Čepin) i vratar Marko Bertović (Zrinski, Jurjevac), čime lista ovozimskih dolazaka nije zaključena. Potonja su se dva u subotu premijerno predstavila gledateljima na pomoćnom terenu igrališta "Kraj Đole", gdje je protivnik bio visokokotirajući ligaški konkurent iz Belišća, čija je momčad u 49. minuti imala dva pogotka prednosti, koju je Milovan Trivunović anulirao (2:2) te remijem tako uljepšao debi novoga trenera:

- Nema druge formule postizanja željenog cilja osim rada! Toga sigurno neće nedostajati ni u Dardi, a kako su igrači na startu prihvatili moje metode, vjerujem da ćemo tjelesno biti na potrebnoj razini. U tom slučaju i rezultatski, naročito jer na raspologanju imam vrlo dobar igrački kadar, koji je sigurno sposoban zadržati se u ovom natjecateljskom okruženju. Nastojat ćemo maksimalno podignuti formu, za što nikome u svlačionici ne nedostaje motiva, dakle, uključujući i stručni stožer. Uvodne spoznaje o potencijalu i mogućnostima igrača već sam pokupio, ali kako smo tek u početnoj fazi priprema, konačna slika, odnosno prosudba, izvjesno će biti drukčija. U svakom ćemo slučaju biti spremni pohrvati se s kompletnom ligaškom konkurencijom i potvrditi da zaslužujemo biti u njoj. Na opće zadovoljstvo, nogometaša, čelnika kluba i moje osobno, ali ponajprije gledatelja, čije je mišljenje najmjerodavnije i oni su pokazatelj kojim smjerom idemo - zaključio je novi darđanski strateg Vuica nakon desetak dana obitavanja pokraj Đole. D.Lekšan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike