Sport
PRVI PORAZ HRVATSKE NA EUROPSKOM PRVENSTVU U FUTSALU U NIZOZEMSKOJ

Rusija uvjerljivo slavila
Objavljeno 25. siječnja, 2022.

Hrvatska je u 2. kolu skupine C Europskog prvenstva u futsalu koje se održava u Nizozemskoj uvjerljivo poražena od Rusije. No, iako je i u desetom međusobnom službenom susretu ostala bez pobjede, našoj je reprezentaciji i dalje u igri prolazak u četvrtfinale, a o tome će odlučivati u subotnjem okršaju sa Slovačkom.



Loše je utakmica počela za Hrvatsku. Nakon što su Rusi u prvih 30-ak sekundi već uputili tri udarca prema vratima Luketina, već nakon 71 sekunde ostali smo bez Matoševića. On je u jednom duelu nagazio gležanj Robinha, što su francuski suci prvo kaznili žutim kartonom, no potom su promijenili odluku te ga isključili. S igračem manje uslijedila je teška misija očuvanja naše mreže. Najprije smo imali sreće kada je Nando promašio cijeli gol, no brojčanu su prednost Rusi ipak pretvorili u vodstvo u 3. minuti udarcem Antoškina s desetak metara. Obranio je potom Luketin i pokušaj Sokolova, a pritisak Rusa nije popuštao. Nisu mogli naši reprezentativci duže od nekoliko sekundi zadržati loptu u posjedu, a tako je bilo teško očekivati nešto više protiv jednih od favorita Eura. Tek u osmoj minuti Novak je uputio prvi naš udarac prema ruskim vratima, a iako je bio neprecizan, najavio je naše bolje razdoblje. Minutu kasnije udarac Jelovčića obranio je Putilov, a potom je Marinović iz blizine propustio zabiti za izjednačenje. I upravo kada se učinilo da je Hrvatska potpuno umirila Ruse, oni su udvostručili vodstvo. U 12. minuti Paulinho se oslobodio Čekola te potom silovito poslao loptu u gornji desni kut za 2:0. Uzvratili su naši preko Sutona, no njegov je opasan pokušaj u donji desni kut Putilov nogom obranio. Pokušavali su potom Jelovčić i Suton, potom čak i Luketin, no Putilov se nije dao iznenaditi udarcu kolege, a onda je u posljednjoj minuti Rusija stigla i do 3:0. Čiškala i Davidov odigrali su dupli pas, nakon kojeg je Čiškala ostao sam pred Luketinom te mu nije bilo teško poslati loptu u mrežu.

Već u prvim sekundama nastavka Luketin je spašavao čisti zicer obranivši pokušaj Čiškale, a isti su igrači bili u akciji i u 22. minuti, s istim epilogom. Obranio je naš vratar i slobodnjak Paulinha, a potom je iznenada zaprijetila i Hrvatska. Visoki pritisak umalo je urodio plodom, no na kraju je Jurlina iz blizine pucao u blok. U 26. minuti pogriješio je Luketin, njegovo dodavanje presjekli su Rusi, a Antoškinu nije bio problem zatresti nebranjenu mrežu. Ipak, visoki zaostatak nije pokolebao naše reprezentativce koji su nastavili potragu za bar počasnim pogotkom. Zamalo su do njega stigli u 28. minuti nakon slobodnog udarca Novaka, no Marinović je iz blizine pogodio tek vanjski dio mreže. Neprecizan je pred našim golom bio Abramov (30) poslije kornera, a potom je na suprotnoj strani nakon lijepog driblinga zaprijetio Novak, ali je od svega bio samo korner. Bila je to posljednja naša opasna akcija, dok su Rusi u posljednjim sekundama imali novi zicer preko Antoškina, no u ostvarenju hat-tricka spriječio ga je Luketin.



Goran Roguljić
Hrvatska       0

Rusija       4 (3)

AMSTERDAM - Ziggo Dome. Bez gledatelja. Suci: Victor Chaix i Cedric Pelissier (Francuska). Strijelci: 0:1 Antoškin (3), 0:2 Paulinho (12), 0:3 Čiškala (20), 0:4 Antoškin (26). Žuti kartoni: Jelovčić, Luketin (Hrvatska). Crveni karton: Matošević (2, Hrvatska).

HRVATSKA: Luketin, Matošević, Jelovčić, Marinović, Novak, Primić, Kanjuh, Đuraš, J. Suton, Jurlina, Postružin, Čekol, Horvat, Sekulić.

RUSIJA: Putilov, Antoškin, Robinho, Čiškala, Davidov, Zamtaradze, Milovanov, Abramov, Nijazov, Abramovič, Sokolov, Afanasjev, Paulinho, Nando.

SKUPINA C
Rezultati 2. kola: Hrvatska - Rusija 0:4, Poljska - Slovačka (igrano sinoć).

1. Rusija       2       2       0       0       11:1       6

2. Hrvatska       2       1       0       1       3:5       3

3. Poljska       1       0       0       1       1:3       0

4. Slovačka       1       0       0       1       1:7       0

U 3. kolu (29. siječnja) igraju Slovačka - Hrvatska i Rusija - Poljska.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike