Sport
DERBI DVOBOJI 9. KOLA ODBOJKAŠKE SUPERLIGE U GRADSKOM VRTU I NA SAVI

Osijek i Vukovarke za slavonski primat, "mursaši" kod prvaka
Objavljeno 4. prosinca, 2021.

Ulazimo u završnicu prvog dijela sezone odbojkaške Superlige. Do kraja godine odradit će se još tri kola u obje konkurencije, a ova subota donosi dva derbija u sklopu 9. runde, u kojima će glavni akteri biti klubovi s istoka Lijepe Naše.



U Maloj dvorani Gradski vrt od 16.30 čeka nas prvi ovosezonski slavonski derbi odbojkašica. Osijek i Enna Vukovar trenutno su u gornjoj polovini poretka, gošće s Dunava drže treću, a domaće šestu poziciju. Vukovarke imaju i osam bodova viška nego odbojkašice s Drave, koje pak na svom parketu pružaju kvalitetnija izdanja nego na strani. Stoga bi regionalni obračun mogao biti zanimljiv i neizvjestan.

- Ovo nam je peta domaća utakmica sezone, dosad smo slavili u tri navrata, jedino nismo uzeli ništa protiv Marine Kaštela, koje i predvode Superligu. Naravno da se bolje osjećamo na našem parketu, gdje u pravilu osvajamo bodove i igramo dobro, a ako želimo podebljati saldo, morat ćemo i večeras biti na visini zadatka. Stiže nam slavonski rival, koji već sedam utakmica ne zna za poraz. Vukovarke su u sjajnoj seriji, stoga ih maksimalno respektiramo, ali ćemo pokušati sve da njihov impresivan niz stane u Gradskom vrtu - priželjkuje trener ŽOK-a Osijek, Tomo Paun, koji za slavonski derbi možda neće moći računati na standardu tehničarku (Rajndl), ali na raspolaganju su još dvije igračice na toj poziciji. Ostali parovi: Kaštela - Dinamo, Rijeka CO - Dubrovnik, Split - Brda, Karlovac - Marina Kaštela i Veli Vrh - Mladost.

Nakon devete runde odbojkaša, samo će se jedna momčad moći pohvaliti da je i dalje neporažena. U 18 sati u Domu odbojke na Savi sučelit će se Mladost i Mursa-Osijek, finalisti prošlosezonskog doigravanja za prvaka, klubovi koji su i sada favoriti za trofeje. Zagrepčani su odradili utakmicu manje od “mursaša”, u sedam odigranih nisu izgubili set. Ako bi im netko mogao uzeti koji, onda je to sigurno ekipa koju vodi Mario Teppert.

- Za ovakve smo se utakmice pripremali sve ovo vrijeme. Nama je bilo važno da u Zagreb dođemo neporaženi, to nam je pošlo za rukom nakon što smo prije tjedan dana apsolvirali derbi protiv Kaštelana. Malo smo u napornom ritmu, preko tjedna imali smo 30-ak sati vožnje i utakmice u Solunu. No nema alibija, protiv Mladosti bit ćemo motivirani, nadam se i konkurentni, jer ovaj dvoboj odlučuje o jesenskom prvaku - naglašava trener odbojkaša s Drave, koji su u prethodnih osam utakmica izgubili samo dva seta. Ali sada čeka najteži protivnik, aktualni državni prvak. Sat prije brodska Marsonija gostuje kod Rijeke, a u 9. kolu još igraju: Sisak - Kitro Varaždin, Split - Rovinj, Gorica - Zadar i Ribola Kaštela - Centrometal.



Nino Benčina
Tomo Paun

trener osječkih odbojkašica

Stiže nam slavonski rival, koji već sedam utakmica ne zna za poraz. Vukovarke su u sjajnoj seriji, stoga ih maksimalno respektiramo, ali ćemo pokušati sve da njihov impresivan niz stane u Gradskom vrtu.

ČETVRTFINALE KUPA
Znaju se parovi četvrtfinala Kupa Hrvatske, a termini su sljedećeg tjedna. Kod odbojkaša nas čeka slavonski obračun, Marsonia protiv Murse-Osijek, a taj bi se dvoboj trebao igrati 15. 12. Ostali parovi su: Rijeka - Mladost, Kitro Varaždin - Split i Centrometal - Ribola Kaštela. Odbojkašice Enna Vukovara ugostit će zagrebačku Mladost, a još igraju Rijeka CO - Marina Kaštela, Dubrovnik - Kaštela i Split - Dinamo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike